twojpan Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Mam zainstalowana fedorę core 2 na serwerze ibm 300gl (p2 350MHz, grafa s3trio3d 4MB) i nie mogę zwiekszyć częstotliwosci odświerzania :shock: w centrum sterowania w ekranie mam ustawioną rozdzielczosć 1024x768 i jest napisane, że jest 85Hz (tylko ta opcja jest do wyboru), a gdy sprawdzam w OSD w monitorze, to mam 60Hz (i bez sprawdzania to widać, niedługo mi oczy wypali ) czy ktoś może mi powiedzieć, jak mam zwiekszyć odświerzanie ekranu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forest Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 poszperaj sobie w /etc/X11/xorg.conf (oczywiscie zeby cos zmienic musisz byc su); szukaj haseł: vertical, horizontal. po tym zrestaruj iksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojpan Napisano Grudzień 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 robiłem tak wcześniej - ustawiłem V85Hz, a H68.5KHz nic się nie zmieniło czy problem może stwarzać zintegrowana karta graficzna S3Trio 4MB? tyle osób jest na forum i nikt nie wie jak zwiększyć częstotliwość odświeżania? :shock: CZY WY WYOBRAŻACIE SOBIE PRAC TRWAJĄCĄ MINIMUM JEDNĄ GODZIN, PRZY MONITORZE, KTÓRY MA ODŚWIEŻANIE 60Hz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 a ja mam 60 Hz i nie widze praktycznie roznicy miedzi 60Hz i 85Hz... a czy twoja karta graficzna obsluguje ten tryb...?????????? bo cos mi sie wydaje ze jest za stara na taki mozliwosci... :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 tyle osób jest na forum i nikt nie wie jak zwiększyć częstotliwość odświeżania? :shock: Wiedzą, tylko nikomu nie chce się odpowiadać 40 raz na ten sam temat. Wyszukiwarka jeszcze działa... http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=2115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi