wall Napisano Czerwiec 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2013 Zainstalowałem Fedora 18 na kompie i walczę z dźwiękiem, a właściwie jego brakiem.Otóż mikrofon reaguje, zmiana poziomu głośności też (alsamixer), jednak nie słyszę żadnego dźwięku podczas przeglądania yt/ oglądania filmów.Próbowałem zrobić tak:http://wiki.fedora.pl/wiki/Brak_dźwięku_w_ogóle_lub_tylko_na_niektórych_wyjściach_np._słuchawkowymFajnie, zadziałało w okolicach asus-6, ale następnego dnia znowu głucho ...Jakieś pomysły co powinienem zrobić ?Fedora 18 32bityŚrodowisko XFCE Log z aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC662 rev1 Analog [ALC662 rev1 Analog] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC662 rev1 Digital [ALC662 rev1 Digital] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: Headset [Creative USB Headset], device 0: USB Audio [USB Audio] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 Fragment logu z lspci: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 01) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Lipiec 2, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2013 U mnie działa w ten sposób edytuj plik: /usr/lib/modprobe.d/dist-alsa.conf i tuż pod pierwszym # dodaj, oczywiście jako root options snd-hda-intel model=auto zapisz i reboot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi