intruz Napisano Lipiec 9, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2013 Więc zainstalowałem niedawno najnowszą Fedorę w wersji 19 (x64). W skład mojego sprzętu wchodzi karta graficzna ATI HD 6870 oraz wbudowana w procesor Intel HD 3000. Bezpośrednio po instalacji obydwie zadziałały i mogłem skonfigurować wszystkie 3 monitory "wyklikując". To już naprawdę duży postęp i pierwszy raz w jakimkolwiek distro udało mi sie to zrobić w takiej konfiguracji sprzętowej (2 karty + 3 monitory). Ale do tematu, problem polega na tym, że wentylator w głównej karcie (HD 6870) na moje oko pracuje ze stałą prędkością jakieś 60 % (w windows spokojnie wystarcza 38 % do pracy i jest cicho). Niestety przy prędkości w Fedora 19 jest to uciążliwe na dłuższą metę. W systemie nie ma programu "aticonfig" więc nie mam też pomysłu jak zmienić prędkość wentylatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Lipiec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2013 Nie chcę być chamem, ale proszę pogooglaj sobie o programie sensors yum install lm_sensors i już masz. Później sensors - pokaże ci czujniki kompa. a sensors -s ustawia rzeczy, i tu trzeba rtm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi