mateczek Napisano Sierpień 19, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2013 Wczoraj próbowałem zainstalować fedorę tym sprzęcie Sony Vaio seriaT Jednak mam problem z bootowaniem. Próbowałem przy pomocy pendriva stworzonego przy pomocy unebootina. próbowałem przy pomocy zewnętrznego napędu DVD. Efekt jest taki, że we wszystkich przypadkach bootowanie zatrzymuje się w tym punkcie [ok] Reached Target Baisic System tutaj długo nic się nie dzieje a potem pluje takim komunikatem: dracut-initqueue[220]: Warning: could not boot dracut-initqueue[220]: Warning: /dev/disk/by-label does not exist Spotkał ktoś się z podobnym przypadkiem ?? Dodam, iż próbowałem bootować zarówno w trybie uefi z włączonym secure-boot jaki i legacy efekt ten sam. Czy takie zachowanie może mieć związek z tym iż w tym lapku są dyski HDD i SSD spięte w jakiś raid (niestety brak jakiejkowiek konfiguracji tego w Biosie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateczek Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Wykminiłem, iż problem z bootowaniem leży w obsłudze usb przez jajko. Otóż na większości linuxów usb w tym laptopie nie jest obsłógiwany (na ubuntu działa mi jeden port drugi niestety nie ). Ponoć bug będzie naprawiony w jajku 3.12 . Poczekamy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi