st4rg4te Napisano Sierpień 21, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2013 Niestety wygląda na to, że kadu wyleciało z oficjalnego repo w F19 :-( Próbuję kompilacji wg instrukcji z http://www.kadu.im/w/Instalacja_ze_źródeł i pierwsze polecenie "cmake .." wyrzuca mi błąd: /ciach/ -- checking for one of the modules 'qca2'CMake Error at /usr/share/cmake/Modules/FindPkgConfig.cmake:363 (message): None of the required 'qca2' foundCall Stack (most recent call first): plugins/gadu_protocol/CMakeLists.txt:201 (pkg_search_module)-- checking for one of the modules 'libgadu>=1.11.1'CMake Error at /usr/share/cmake/Modules/FindPkgConfig.cmake:363 (message): None of the required 'libgadu>=1.11.1' foundCall Stack (most recent call first): plugins/gadu_protocol/CMakeLists.txt:202 (pkg_search_module)CMake Error at plugins/gadu_protocol/CMakeLists.txt:221 (message): * libgadu (version 1.11.1) was NOT FOUND-- Configuring incomplete, errors occurred!" $> Obie biblioteki mam w systemie, problem pewnie leży w 64-bitach...(?)... Jak zmusić cmake-a, żeby je łaskawie zauważył? Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Sierpień 21, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2013 Brakuje ci pewnie libgadu-devel. Po za tym przyszykuj się na instalowanie kolejnych 10(albo i wiecej) innych bibliotek też devel.. Wiem bo kiedyś to robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
st4rg4te Napisano Sierpień 22, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2013 Brakuje ci pewnie libgadu-devel. Po za tym przyszykuj się na instalowanie kolejnych 10(albo i wiecej) innych bibliotek też devel.. Wiem bo kiedyś to robiłem Dzięki, pomogło! Doinstalowałem qca2-devel, libgadu-devel, aspell-devel, libidn i libidn2 - wszystko jak leci, libmpdclient - wszystko jak leci. Właśnie rdzenie stygną po kompilacji, a okienko kadu uśmiecha się dumnie z pulpitu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi