gal3rnik Napisano Wrzesień 11, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2013 Próbuje zainstalować fedorę na HP Z220 .... Jeżeli pozwalam instalatorowi samodzielnie podzielić dyski to wszystko ok instalacja przebiega bez problemów, jeżeli jednak później próbuję na tej już instejącej instalacji i podziale dysków zrobić to ręcznie, za każdym razem instalator się wywala. Jest może jakiś sposób instalacji - taki który poradzi sobie z efi ale konsolowy? wygląda na to że nadanie labela = /boot/efi powoduje wysypywanie się instalatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Wrzesień 11, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2013 Wysypywanie całkowite, czy tylko uporczywe komunikaty o GPT itd (przydałby się jakiś output jak to wygląda, jeśli całkowicie się wyłącza)? Nowa Anaconda to jeszcze katastrofa jakaś niestety, ale czasem aż udaje się ręcznie spartycjonować. Ja, gdy już całkowicie nie chciało mnie przepuścić ręcznie, to dawałem tworzenie z automatu, a potem jeszcze z palca zmodyfikowałem rozmiar partycji pod swoje potrzeby i wio. Niemniej też ma UEFI i wiem, że da się przebrnąć z bólami, ale jednal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal3rnik Napisano Wrzesień 12, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2013 Błędów było tak dużo i tak zaskakujące, że chwila minęła aż cokolwiek się udało: - (w przypadku uefi) na pewno nie da się cfdiskiem podzielić dysku, a potem dyski te podpiąć. Wywyało mnie z instalatora jak tylko wskazałem którąkolwiek z partycji. - labelowanie opisałem powyżej label dwusleshowy wywala instalacje -partycjonowanie nowego dysku ręcznie też kończyło się porażką - instalator najczęściej wieszał się przy przydziale dysków, czasem dopiero po rozpoczęciu instalacji. W zasadzie tylko metoda automatycznego podziału dysku (z późniejszą modyfikacją partycji - ja robiłem ten podział kolejną instalacją) pozwoliła zainstalować system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi