Gość cross2 Napisano Październik 22, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2013 Witam, Przeniosłem dysk, na którym mam f19 na inny komp. No i oczywiście nie ma tam sterowników do kontrolerów. System nie wstaje, załącza się dracut. Potrzebuje zatem jakiegoś Live CD lub USB, w moim wypadku USB. Z windowsa Fedora-livecreator robiłem obraz ale wywalało na końcu błąd, że urządzenie nie jest gotowe. W necie znalazłem inny program unetbootin. Nim bez problemu stworzyłem obraz. Ciekawostka, Fedora-livecreator ma tylko do 18 wersji obrazy z tych możliwych do pobrania. Unetbootin do 19 Dziwne. Mniejsza z tym. Wkładam pen z obrazem Live do kompa, na którym chce to odpalić. Bios , wiadomo. Ustawiam w HD Bios Priority USB na 1 miejscu. First Boot też USB i tyle. No i przy uruchamianiu dziwna rzecz się dzieje. Otóż po tym jak Screen Główny Biosu znika i ładuje się ta tabelka z kontrolerami , kursor miga i po chwili obraz się rozjeżdża, kursor miga. Ok, próbuje na innym pendrive. To samo. To sprawdzam, czy to w ogóle działa, uruchamiam na swoim kompie, z którego własnie piszę a tu bootloader unebootin się pojawia wszystko ok. Zatem nie rozumiem czemu na tamtym kompie nie chodzi. Płyta tam to Gigabyte AMD 64 x2 Mógłby ktoś coś doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Październik 22, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2013 Spekulacje zostaja Sprawdz moze w biosie masz opcje - Emulacja dysku twardego - USB hard disk emulation type, czy cos takiego I wylacz UEFI secure boot (jesli masz uefi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cross2 Napisano Październik 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2013 Na razie odziwo system wstał z dysku, nie wiem jakim cudem. Dałem Dracut -f i wszystko ładnie się zaktualizowalo Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi