arkadiusx Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Instalacja Fedory zakończona pomyślnie, płyta wyjęta z napędu... restart... grub... kilka komunikatów na temat kernela i ... stop. Stoi tak sobie w miejscu: RedHat nash 4.1.18 starting. Co z tym można zrobić? ABIT KV7, VIA KT600, VT8237, SEAGATE 80 SATA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Co z tym można zrobić? masz jeszcze jakieś dyski oprócz tego s-ata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiusx Napisano Grudzień 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 nie, tylko jeden, żaden RAID, jeśli oto chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 nie, tylko jeden, żaden RAID, jeśli oto chodzi a nie miałeś komunikatu o nieprawidłowej geometrii dysku tego ide ? Jeżeli tak to podczas instalacji odłącz ten dysk potem go podłączysz ponownie po zainstalowaniu fc3 i wpiszesz w fstab.conf odpowiednie wartości aby go widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiusx Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 chyba się nie zrozumieliśmy mam tylko jeden dysk i jest podpięty pod SATA, chciałbym na nim właśnie zainstalować Fedore dziś ponownie zainstalowałem Fedore jako jedyny system na dysku i wykłada mi się w momencie startu, gdy ładuje sterownik do dysku... wykrywa napędy optyczne, a następnie wyświetla parametry dysku i stop... w trybie noprobe podczas instalacji próba ręcznego załadowania sterownika znajdującego się na płycie z dystrybucją (VIA_SATA) kończy się też zawieszeniem ... o dziwo w czasie normalnej instalacji wyskakuje okienko z nazwą tego sterownika i instalacj przebiega dalej normalnie - żadnych błędów lecz po restarcie następuje to, co opisałem wcześniej ktoś zainstalował Fedore3 na takim sprzęcie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Podaj dane partycji dysku ext3, czy może inny? wyłącz przed instalacją w biosie opcje związane z serial-ata tj. dodatkowe funkcje urządzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiusx Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 wywaliłem wszystko z dysku ( jak szaleć to szaleć :> ), w czasie instalacji trzy partycje: \ ext3 7GB swap 1GB \home reszta wybrałem instalację minimalną, żeby szybko było wyłączyć w BIOSie moge obsługę całego chipsetu, ale wtedy nie widzi dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abuk Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Moze to ci pomorze. http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?showtopic=2194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiusx Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 ot i rozwiązanie problemu, spróbujemy dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi