shrek999 Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 czesc moje pytanko brzmi : jak podinstalowac skorki do mplayera bo w trybie textowym nie bardzi mi wychodzi jego obsługa... scągnołem skorke i co dalej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 mi sie wydaje ze tego sie raczej nie da zrobic, skorki sluza tylko dla mplayera ktory obsluguje gui a to z kolei wymaga srodowiska graficznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 @MYNUS mu chodziło raczej o to ze w terminalu pod X'smi nieradi sobie z obsługą mplayera @shrek999 jak zainstalowałeś mplayera z (_rpm'a_ → RPM-a) ORT to doinstaluj jeszcze pakiet "mplayer-skins*.rpm" a mplayer z gui włacza sie nie poprzez polecenie mplayer a poprzez: gmplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 aha, to źle zrozumiałem ... zrób tak jak wyżej, albo jeśli masz skórke pobraną ręcznie to: wgraj ją do katalogu: /usr/local/share/mplayer/Skin/ albo lepiej do: ~/.mplayer/Skin/default (w katalogu default umieszczasz domyslna skorke, tam nie ma byc zadnych innych katalogow, tylko lista plikow potrzebnych do skorki ) i uruchamiasz poleceniem gmplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Jak juz rozmawiacie o mplayerze to moze pomozecie z obsluga DVD...Skorzystalem z rad na stronce http://aed_221.webpark.pl/menu/mplayer.html ale jakos nie mogedojsc do ladu. Gdy wydaje polecenie: mplayer -dvd 1 -chapter 1-20 -alang en -slang pl -vo sdl -ao sdl dostaje: MPlayer 1.0pre5-3.3.3 © 2000-2004 MPlayer Team CPU: Intel Celeron 2/Pentium III Coppermine,Geyserville 1077 MHz (Family: 6, Stepping: 10) Detected cache-line size is 32 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 0 Reading config file /etc/mplayer/mplayer.conf: Nie ma takiego pliku ani kataloguReading config file /root/.mplayer/config -dvd N is deprecated, use dvd://N instead. Cos musze zmienic w pliczku konfiguracyjnym?Ogolnie to na stronce powiedziane jest, aby stworzy dowiazanie symboliczne ln -s /mnt/cdrom /dev/dvd i ale u mnie nie ma urzadzenia /dev/dvd.... Moze znacie jakies inne poradniki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi