Venger Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Jest nowy Linux + Special w kioskach z Fedorą 3. Zastanawiałem się wczesniej tu na forum co jest na 4 płycie. W gazecie jest informacja ze na 4 są umieszczone sterowniki do nVidii i ATI (w rpm-ach) i opisany pproces instalacji. Z opisu wygląda żę to proste. Przeglądałem jednak w kiosku tylko i nie pamiętam dokładnie. Akurat Fedory od pewnego czasu nie mam na HDD. Czy ktoś może próbował tych sterowników???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Oho! To wydaje się kuszące Bardzo mnie to interesuje jak zainstalowacte sterowniki... To jakktoś kupił Linux + bo ja ojąfedorę ściągnąłem z sieci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venger Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 NIkt??? A może choć ktoś to dokładniej czytał niż ja??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
occulkot Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 po pierwsze primo - http://fedorafaq.org/#radeon po dugie primo - Tak - rzeklbym nawet ze bardzo kuszaca. Po tygodniu walki z FC3 umieszczona na DVD do L+ - zobaczylem w kiosku wydanie na plytach. Podobniez jak autor tematu ujzalem piekne info jak to latwo sie instaluje fglrx na fedorze - i sie skusilem - pieniadze wygrane trzeba szybko wydac - nie ;P ? Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy okazalo sie ze sterowniki te - podobnie jak wszystkie inne ktore probowalem instalowac nie dzialaja Niestety - panowie z L+ polecieli sobie w przyslowiowego......a i nawet nie przetestowali czy pakiet dziala. Skopiowali tekst z Linux+ Aurox - na ktorym te sterowniki dzialaja. Imo bardzo nie ladne postepowanie - ale coz poradzic . U mnie sterowniki ATI - po mocnej gimnastyce jakos dzialaja - ale bez wsparcia dla 3D. Moge tylko polecic strone z ktorej dowiedzialem sie jak dokonac to czego dokonalem - czyli podmienic xorg.conf - ATI Radeon Driver for Linux HOWTO. Zastanawia mnie tylko czy jest to blad ze strony ATI - czy moze blad ze strony developerow X.org - czytajac bugzille mozemy dowiedziec sie ze podobniez na wersji cvs udalo sie te sterowniki uruchomic. Nam niestety nie pozostaje nic innego jak tylko czekac... po trzecie primo - nowy na forum i na fedorze (migracja z aurox) - witam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daimon666 Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Czołem!!! Moje pytanie jest może i dziwne, ale trapi mnie to okrutnie. Jak sprawdzić czy sterowniki które zainstalowałem działają? Bo przed instalacją BZ Flag mi nie chodził, po instalacji - jak najbardziej. Dodam, że zrobiłem wszystko tak jak zrobiłem opisali w L+. Sterowniki wziąłem z drugiej płytki L+, tej z SuSE Live. Co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi