PeterJack Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Hey, obecnie mam zainsatowaną fedorę core 3 wcześniej miałem mandrake 10, jeśli chodzi o wrażenia to fedora ma lepsze wykrywanie sprzętu od mandrake, i lepszą grafikę. Mandrake ma mniejsze wymagania ram'u. I teraz problem: Mam internet przez lan od administratora dostałęm tylko adres IP, Bramkę i maskę ale o co chodzi z tymi adresami 1 , 2 i3 serwera nie wiem Wzięłem wieć autoatyczne wykrywanie DHCP ... , a tu kolejny problem internet działa ale strony się wczytują strasznie długo Gdy przechodze na XP jest normalnie. Jak można zrobić by się wczytywały tak samo szybybko jak na Xp Prosze o pomoc Pozdro Ps. Mam łącze 128 kb/s i jak zaistalowałem mozille strony wczytywały się błyskawicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 sprawdz plik: /etc/resolv.conf i wpisz tam odpowiednie dns, jesli nie znasz, to sprobuj wpisac ip takie jak bramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 5, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Nie pomoglo, nawet na odwroc. Internet (_wogule_ → w ogóle) ORT przestal dzialac (a w XP caly czas wszystko ok) przywrocilem wczsniejsze ustawienia PS. W operze chodzi w miare w miare ale to nie to co pod Xp, a ze stron sciaga sie prawie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 ja mam zarowno xp jak i fedore, i w dzialaniu internetu nie ma roznicy, szybkosc dzialania stron rowniez, zobacz jaki masz ip pobrany przez dhcpd i zobacz jaki masz ip w xp (moze admin nalozyl ogranicznie pasma na niektre ip, a w tym wpaadku uzywasz 2 zupellnie innych ip z roznie przydzielonym pasmem) zobacz na ustawnienie dns w xp (i przepisz je na karke, sprobuj ustwic identycznie pod fedora, (rowniez kolejnosc przeszukiwania dns)), Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarX Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 o właśnie mam to samo mam 4 numerki do wklepania wszystko wklepuje net działa i się wlecze jak ehhhh świeżo zainstralowana Fedora 3 :/ nic nie zmienialem tylko zainstalowałem kadu.... nei wiem co jest grane na XP mam 700 kb/s a na Fedorze jak mam 2 KB/s to jest dobrze... ma ktoś jakieś pomysły??? bo już się powoli zraziłem do tej fedory.... edit: udostępniam sobie połączenie za pomocą WinRouta :> może to przez to ?? dodam tylko że na Auroxie 9.2 i 9.1 net śmigał normalnie a udostępniałem tym samym programem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gobi Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Miałem podobne problemy pomogło prawidłowe ustawienie adresu serwera proxy, który udostępnia dostawca internetu.Mandrake 10.1 wykrywał proxy automatycznie a Fedora 3 nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarX Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Na Mendraku 10.1 net tak samo jak na Fedorze :/ masakra.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 u mnie pomogła zmiana kolejności serwerów dns spróbuj fedora i wszyskie linuxy obsługują internet jak xp a może i szybciej (to przecież one je tworzą) rescol.conf <- sprawdź ten plik z sererami i tam numerki musza byc pokolei i wtedy śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi