Szupien Napisano Styczeń 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2014 Witam. Mam problem z Firefoxem, ale nie tylko. Problemy stwarza także Opera, Google Chrom, Chromium czy Konqueror. Wszystkie przeglądarki się wyłączają. Problemem jest oczywiście Flash, instalowałem zamienniki takie jak lightspark czy gnash. Oba projekty z dostępnych mi informacji nie są już wspierane, ale to nawet nie o to chodzi. Gnash potrafił zużywać 3 GB ramu, filmiki się zacinają, nie potrafi przewijać w dowolny moment i nie da się odpalić playlisty na yt z lightsparkiem był podobny cyrk. Czy ktoś zna jakieś inne zamienniki flasha albo wie jak ominąć problem wyłączania się przeglądarki? Flash oczywiście najnowszy, Fedora 20 64 bit ked. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Styczeń 30, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2014 Cóż - zamienniki Flasha nie są zbyt dobre, nadzieja w Mozillowym Shumway. Również mam F20 x64 i podobnych objawów nie zauważyłem (za to inne związane z błednym działaniem Flasha, czasem migające filmiki). Może spróbuj z poziomu terminala uruchomić przeglądarkę, wejść w jakieś filmiki Flashowe i zobaczyć co będzie w outpucie terminala. Na szybko znalazłem sporo tematów w sieci o wykładaniu się samego flasha niezależnie od systemu, natomiast chyba nic na Twój problem. Zbija z tropu na pewno błąd i w Google Chrome z racji tego, że to jedyna przeglądarka, gdzie oficjalnie są najnowsze wydania Flasha (Flash stacjonarny 11.2 jest co prawda dostępny, jednak Adobe dostarcza do niego już tylko backoporty łatek bezpieczeństwa, nowych wersji jako takich nie będzie, chyba, że ktoś używa właśnie Chrome'a). Jeśli problem jest we Flashu, być może jego downgrade z repo będzie rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupien Napisano Styczeń 30, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2014 /usr/lib64/firefox/crashreporter: error while loading shared libraries: libmozalloc.so: cannot open shared object file: No such file or directory Naruszenie ochrony pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi