KBNN Napisano Luty 24, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2014 Nie mogę uzyskać dostępu do serwerów UPNP (z poziomu VLC i Totemu), dopóki nie wyłączę firewalla. Odblokowałem porty 1900/UDP i 2869/TCP, jednak VLC nadal nie widzi serwerów. Przepraszam, ale naprawdę nie mogę znaleźć o co tu chodzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Luty 26, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2014 Miałem podobny problem też musiałem wyłaczyć firewalla - problem z upnp w linuxie jest taki że on dynamicznie przydziela port w jakiś dziwaczny sposób i bywa tak że klient i serwer nie wiedzą na jakim porcie mają się połączyć itp. dlatego trzeba wyłaczyć całego firewalla bo nie wiadomo co mu odblokować. Są jakieś rozwiązania w necie ale za dużo jak dla mnie mieszania w firewallu - jeżeli w tych programach trzeba podawać na jakim porcie mają sie łaczyć to zostaw to pole puste może pójdzie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi