blaster44 Napisano Marzec 10, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2014 Podłączyłem drukarko-skaner i zainstalowałem za pomocą wbudowanego narzędzia w fedorze(20, 64bit). Nie drukuje. W oknie stan wydruku, gdy kliknę drukuj, dokument pojawia się na moment, po czym znika i drukarka nic nie robi. Jest włożony jedynie czarny tusz, ale w ustawieniach przestawiłem na skalę szarości. Nie pomogło. Drukarka działa, bo może kserować. Ale to odbywa się bez użycia komputera. Co jest nie tak i jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Marzec 10, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2014 W konsoli z roota odpal hp-setup i za pomoca tego narzedzia dodaj drukarke - powinno zadziałać jeżeli tego nie masz to : yum install hplip yum install hplip-gui - standardowe narzedzie w fedorze nie daje rady - jezeli ci sie uda i zacznie drukowac moze sie zdarzyć że gdy nastepnym razem odpalisz kompa znowu nie bedze drukować wtedy musisz czynność powtórzyć i znowu dodac kolejny raz drukarke - bo poprzedni profil już nie chce drukować i trzeba znowu dodac drukarkę - nie wiem czemu u mnie sie tak dzieje moze u ciebie bedzie inaczej - daj znać czy podziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaster44 Napisano Marzec 10, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2014 Śmiga, dzięki Dla wszystkich którym nie działa po dodaniu hplip- z Writera nie drukować bezpośrednio, tylko wybrać podgląd wydruku i spróbować stamtąd, wybierając po kolei różne drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi