mayday Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Cześć mam pewnie problem: Po pojawieniu się pulpitu(lekko zniekształconego) komp sie wiesza. Po przeanalizowaniu logów wychodzi na to że to przez grafe(radeon 9200 pro). Wiem że w innych dystrubucjach(moim slaku -bo fendore to instaluje gdzie indziej) w /usr/bin/X11 jest skrypt xorgconfig i nim można sobie mniej więcej eszystko poustawiać a w fendorze nie ma. No chyba że źle szuukałem.Może dodam jeszcze że jest to 64 bitowa dystrubucja fendory.JUtro tam ide więc chciałem się dowiedzieć co i jak bo narazie to jedyne co mi przyhodzi na myśl to przekompilować kernela i zaistalować stery co jak wiadomo nie koniecznie musi (_pomuc_ → pomóc) ORT.z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Jest ten plik, zainstaluj sterowniki i poszukaj jak zainstalowac je na (_linuxie_ → Linuksie) ORT. To juz bylo na forum Ja nie wiem bo mam na nvidi tam tesz trzeba ten plik przeedytowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 [ciach ]Po przeanalizowaniu logów wychodzi na to że to przez grafe(radeon 9200 pro). Wiem że w innych dystrubucjach(moim slaku -bo fendore to instaluje gdzie indziej) w /usr/bin/X11 jest skrypt xorgconfig i nim można sobie mniej więcej eszystko poustawiać a w fendorze nie ma. No chyba że źle szuukałem.Może dodam jeszcze że jest to 64 bitowa dystrubucja fendory [ciach] jakich sterow uzywasz? moj post dotyczy sterow ati, fglrx. w feodrze do ustawien xorg.conf uzylem progu fgrlxconfig, z reczna edycja potem. do niedawna ati nie wspieralo radeonow dla systemow 64bitowych, nie wiem czy teraz juz dzialaja. na stronie http://www.ati.com/support/driver.html cos nie widze sterow dla 64bit linuxow, choc pod 64-winde sa oddzielne. Moze w tym tkwi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi