tedew Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 witam ostatnio zainstalowałem kumplowi FC3 (on od zawszej jechał na Mandrake i tam standardowo było KDE ) . Podczas instalacji wybrałem KDE i biblioteki do KDE , Gnome nie instalowałem (_wogule_ → w ogóle) ORT ( bo on nie lubi Gnome ) wszytsko ładnie sie zainstalowało , restart i włącza sie Linux ale nie ma KDE tylko takie brzydkie X ( chyba to jest taki statndard bez porządnego środowiska graficznego ) z konsolą i zegrakiem . Czy w Fc3 nie mozna zainstalować KDE bez Gnome ?? A jak mozna to jak to zrobić bo "normalne" instalowanie nie zadzaiałało. pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2004 Prawdopodobnie zainstalowaleś też Xfce lub cos podobnego. Jeśli zaznaczyłeś KDE, to musi być (możesz tez doinstalować) i oczywiście GNOME nie jest potrzebne. w pliku /etc/sysconfig/desktop wpisz DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" możesz też użyć switchdesk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 na dole ekranu bedzi napis "Sesja"....kliknij po prostu na niego...pokaże sie śliczne okienka z wyborem sesji...zaznacz KDE i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 Dołącze się ze swoim pytaniem. Ja najpierw zainstalowałem Gnome, a potem doinstalowałem KDE i nie mam go po Polsku. Nawet w ustawieniach regionalnych nie mogę go wybrać. Czyżby w PC3 KDE nie był po Polsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 KDE w FC3 jest po polsku jak najbardziej. Poszukaj na forum wątku na temat polonizowania KDE, dla tych kórzy zapomnieli (lub celowo nie wybrali) języka polskiego dodać w trakcie instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi