el_bigos Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 problem jest dla mnie trochę dziwny, kiedy leci np muza nie slyszę innych dźwękow (np systemowych albo z kadu), dopiero jak się skończy utworek wtedy wszyskie dźwięki, zostają odtworzone, to tak jakby wszystkie dźwięki czekały w kolejce do odtworzenia, a po tem wywala błąd o złej konfiguracji karty, ale po długim grzebaniu w ustawienia nic się nie zmieniło mam SB 128 PCI pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 Temat dużo razy poruszany na tym i innych forach (np na http://www.kadu.net/). PROPONOWANE ROZWIAZANIE:: 1. Na tym forum użyj wysukiwania. 2. Poszukaj na google. Ps. Przeczytaj regulamin forum. Troszke wysiłuku z własnej strony zanim zadasz pytanie. Moja mała refleksja: Kiedys bardo lubiałem wchodzić na to forum, bo mozna było sie wielu nowych informacji dowiedziec, a teraz co 2 post to:problem z GRUP, xmms - kadu dzwiek, nvidia i jeszcze pare innch wkoło to samo az na wymioty zbiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Grudzień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 nie bądź taki do przodu, przeszukałem te forum i nic nie znalazłem na ten temat (również na google) problem nie jest z aplikacjami tylko z konfiguracją kary dźwiękowej pewnie nie wchodzisz już na te forum , bo nie potrafisz poprawnie czytać cudzych postów pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 Zajeło mi to minutke jest tego wiecej: z tego forum np. http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...ic=2404&hl=kadu z kadu.net http://www.kadu.net/forum/viewtopic.php?t=...light=xmms+kadu JAK WIDZISz troske checi i BEZ CHAMSTWA prosze PS. poczytaj o serwerach dzwieku (aRts w kde) i o alsie bo zakładam ze używasz (dmix), chodzi o miksowanie dzwieku Jest jeszcze inne rozwiązanie twojego problemu kup sobie karte muzyczna która potrafi sprzetowo nie programowo miksować dzwiek z wielu zródeł np.SB Audigy JAK WCHODZISZ NA FORUM NAUCZ SIE KORZYSTAC Z WYSZUKIWARKI WIESZ w koncu dziś 6 grudnia to Ci jeszcze pokrutce napisze: (jak ci sie niechce czytac o konfigurowaniu alsy) a chcesz problem szybko rozwiązać. Jak urzywasz KDE to: W centrum sterowania włącz SYSTEM DZWIEKOWY i zaznazcz PEŁNY DUPLEKS, W xmms wybiesz wtyczke wyjsciowa aRts w kadu wpisz jako program odtwarzający: /usr/bin/artsplay W konfigueacji mplayera: ~/..mplayer/config wpisz: ao=arts o innych programach musisz poczytac bo mi sie juz niechce pisac. Jak urzywasz GNOMA to sie zainteresuj eSound "nienapisze jak bo nieurzywam" Jezeli chodzi o aRts to niestety prace nad nim juz od jakiegos czasu są zawieszone zobaczymy jaki serwer dzwięku będzie w KDE 4 może sprawa sie rostrzygnie. Moze wkońsu powstanie jakiś wspulny nowoczesny i konkretny serewr multimedialny dla cełego linuxsa MIEJMY NADZIEJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 ok,dzięki i przepraszam za poprzedniego posta,nie znalazłem nic dlatego , że poprostu szukałem nie tego co powinienem był, wynikało to z mojej niewiedzy, ale nie z lenistwa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 (_niema_ → nie ma) ORT sprawy, mam nadzieje, że chociasz troske Ci pomogłem, albo chociasz naprowadziłem na dobry tor poszukiwań rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi