E0N Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Witam Mam problem z jakimś syfem. Padł mi jeden z lapków, na drugim lapku robiłem z Yumi dysk bootowalny. Jednak za każdym razem, bez względu na to jakiego obrazu używałem laptop z pendrive nie startował, ani ten ze zwalonym systemem, ani drugi sprawny, czarny ekran. Co ciekawe, dysk USB na który zgrałem filmy po podłączeniu do TV nie jest widoczny. Sprawdziłem to na 100%, stary,dawno nie używany pendraiv podłączyłem do TV i działa, następnie do lapka, wgrałem kilka filmów i z powrotem do TV i nie działa, z powrotem w lapku i działa. Może ktoś kojarzy co to za syf może być? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tele Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 A skad wiesz ze to wirus? ( sprawdzales programem antiwirusowym ? - chocby on-line ) - sprawdzales sumy kontrolne iso? - sprawdzales ze starszym iso? ( program moze nie obslugiwac dystrybucji z nowszym kernelem ) ( aczkolwiek multiboot menu przy starcie powinno byc widoczne zawsze ) - sprawdzales czy pendrive nie ma bad sektorow ? - wczesniej uzywales tej samej wersji yumi z tym samum sprzetem i dzialalo ? - testowales z unetbootin? - w Biosie / Uefi wykrywa Ci pendriva ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszz Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ Spróbuj tego. Tworzenie bootowalnego pendriva z tym to robienie platków na mleku - wystarczy zagrzać mleko i zalać.... gotowe! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts