Sanczo Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 Gdzie zapisywane jest archiwum rozmów EKG?? chodzi mi o archiwum takie jak jest na widzie. Doczytałem sie w dokumentacji: "Ustala miejsce przechowywania plików dziennika (domyślnie ~/.gg/history). " Ale u mnie nie ma katalogu history sprawdzałem, jest tylko katalog z nazwą mojego konta gg a tam: config, queue, userlist. Możliwe że nie mam stworzonego odpowiedniego katalogu i całą historie szlak trafił?? jak sie z tym uporać?? prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 a mam takie pytanie bo miałem problem z instalacją ekg ze żródeł, możesz (_rpma_ → RPM-a) ORT zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 Hmm nie próbowałem rpm, pobrałem spakowany kod do make. Poszło bez problemów http://dev.null.pl/ekg/ powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 a sam plik konfiguracji masz jakiś fajny , może byś podrzucił bo się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Narazie kożystam z default'a Jak zainstalujesz sprawdz gdzie jest przechowywane archiwum, bo domyślnie chyba nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Może ktoś wie co wpisać do ekg żeby : - po uruchomieniu przechodził na status niewidoczny - jak dodać opis do statusu - jak zrobić zeby wyświetlał po prawej nie tylko widocznych użytkowników , ale wszystkich ps. jeszcze nie zainstalowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 opis do statusu np. away <opis> status niwidoczny po urochomieniu odpal ekg --invisible jeśli dobrze pamiętam wszystko jest pod ekg --help Jak przy zamknięciu "quit" zgodzisz sie żeby zapisał to przypisze ustawienia do twojego profilu. Wszystkich (_urzytkownik_ → użytkownik) ORTów widać po wpisaniu "list" w oknie "win1", żeby byli wszyscy z prawej strony polecam lektóre doców w ekg/doc Milej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 spoko nawet się zainstalował .... ale nie wiem zupełnie jak to coś obsługiwać , jak kogos z listy wybrać i gadać , nie wiem jak po prawej żeby byli wszyscy i co najgorsze nie mam polskich znaków , a normalnie w konsoli (urxvt) mam polskie znaki .... więc jak byś mógł to napisz mi takie naprawde podstawowe polecenia bo dokumentacja jest strasznie obszerna ... aha i co zrobic żebym miał polskie znaki w ekg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Polskie znaki pewnie masz ale kodowanie jest złe zmień je domyślnie na ISO-8859-2 dla kazdego programu: edycja /etc/sysconfig/i18n LANG="pl_PL" SUPPORTED="pl_PL:pl" SYSFONT="lat2a-16" SYSFONTACM="latin2u" Domyślnie ustawia latynosa i 16 komendy: alt + n przechodzisz do okna rozmowy o numerze n okno win/~ - debug okno win/1 - konsola rozmowa query <nazwa klienta> lub <numer gg> liste kontaktów sciągasz : list --get-config config ściąga ci dodatkowo ustawienia serwera na ekranie win/1 wpisz "help" dostaniesz podstawowe opcje do konsoli reszta komend w doc Właśnie rozgryzłem opcje z zapisem archiwum do pliku: edycja ~/.gg/config linijka log = 2 log_patch=<domyślna ścieżka pliku z archiwum> log=1 //domyślnie w katalogu ~/.gg/history log=0 //brak archiwizacji Milej zabawy EKG ROX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 własnie odpaliłem ekg i ktoś do mnie gada pisze że rozmowa rozpoczeta w oknie 2 a alt + 2 nie przechodzi do tego okna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Spróbuj lewy Alt - <numer okna> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Właśnie tak brałem i nic tylko jakieś znaczki mi się pojawiają update : wydałem polecenie : list --get-config i już działa alt + numerek jeszcze tylko nie wiem jak zrobić żeby po prawej byli też niewidoczni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi