Skocz do zawartości

Kwadracik Pod Regulacja Glosnosci

dzarek1

Rekomendowane odpowiedzi

Ten kwadracik jest tylko w tym miejscu? U mnie jest podobnie (Gnome), ale to jest spowodowane zapewne tym, ze znika tylko jakby "czesc glowna" panelu, a "tlo" dla niektorych elementow zostaje. Pewnie da sie tego jakos pozbyc przez pogrzebanie w jakis plikach, ale ja nie wiem jak to sie powinno zrobic. Znalazlem jednak pewne obejscie problemu :) Usun ta ikonke i dodaj aktywator do regulacji glosnosci recznie do menu. Dzieki temu nie powinienes miec tego tla. Nie jestem jednak pewien, czy to pomoze, bo widze ze u Ciebie ten "kwadracik" jest pod ikona.

to ze on jest na dole to mozna zmienic, wiec to nie jest jakas regula.

z tego co zauwarzylem to w tym kwadraciki pojawiaja sie klucze gdy wchodze w ustawiania wymagajace haska roota.

najprosciej bylo by mi usunac cala tacke systemowa i po problemie, ale znowu strace dojscie do kadu :/

dziwi mnie tylko to ze calkowicie znika przy wylaczonej przezroczystosci... no i klikajac na ten kwadracik prawym klawiszem myszy nie dostaje zadnych obcji, czyli tak jak by go nie bylo......

...dziwi mnie tylko to ze calkowicie znika przy wylaczonej przezroczystosci... ...

A jesteś pewien, że on całkowicie znika?. Wg mnie on jest, tylko może być niewidoczny - kwestia kolorów. W układzie ikon w jednym rzędzie możesz to stwierdzić po rozmiarze tacki. To miejsce zawsze czeka na kluczyki.