tele Napisano Grudzień 10, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2014 ps -aux | grep nazwa_uzytkownika albo zamiast grepowac nazwe uzytkownika , jakis fragment z cytatu nizej. root 714 0.0 0.0 209616 6872 ? Ss gru09 0:00 /usr/bin/abrt-watch-log -F BUG: WARNING: at WARNING: CPU: INFO: possible recursive locking detected ernel BUG at list_del corruption list_add corruption do_IRQ: stack overflow: ear stack overflow (cur: eneral protection fault nable to handle kernel ouble fault: RTNL: assertion failed eek! page_mapcount(page) went negative! adness at NETDEV WATCHDOG ysctl table check failed : nobody cared IRQ handler type mismatch Machine Check Exception: Machine check events logged divide error: bounds: coprocessor segment overrun: invalid TSS: segment not present: invalid opcode: alignment check: stack segment: fpu exception: simd exception: iret exception: /var/log/messages -- /usr/bin/abrt-dump-oops -xtD moze ktos sprawdzic czy otrzymuje cos takiego? edit: Tylko z ciekawosci chcialem spytac, widze w google ze blad juz dawno zgloszony byl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Grudzień 10, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2014 nie mam czegoś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 10, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2014 Wygrepowałem po nazwie użytkownika i wylistowało normalne procesy. Powinienem w zamyśle tematu spodziewać się czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tele Napisano Grudzień 11, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2014 Powinienem w zamyśle tematu spodziewać się czegoś innego? - ta tego co w cytacie, z tym uzytkownikiem troche nie trafilem, ale po wygrepowaniu czegokolwiek z cytatu jest bardziej prawdopodobne ze wyskoczy https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=976581 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 13, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2014 Mnie grepowanie cytatu też nie przynosi efektu: $ ps -aux | grep corruption list_add corruption grep: list_add: Nie ma takiego pliku ani katalogu grep: corruption: Nie ma takiego pliku ani katalogu Wygrepowałem też sentencję z pierwszego wpisu na bugu, gdzie Jan Pokorný miał właśnie cuda - u mnie OK: $ ps aux | grep abrt | grep -v grep root 623 0.0 0.2 209188 8860 ? Ss 14:22 0:00 /usr/sbin/abrtd -d -s root 624 0.0 0.4 530916 16268 ? Ss 14:22 0:00 /usr/bin/abrt-dump-journal-oops -fxtD root 626 0.0 0.2 206720 7944 ? Ss 14:22 0:00 /usr/bin/abrt-watch-log -F Backtrace /var/log/Xorg.0.log -- /usr/bin/abrt-dump-xorg -xD krystian 2392 0.0 0.6 457804 24440 ? Sl 14:23 0:00 abrt-applet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tele Napisano Grudzień 14, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2014 Dzieki za odpowiedzi $ ps -aux | grep corruption list_add corruptiongrep: list_add: Nie ma takiego pliku ani katalogugrep: corruption: Nie ma takiego pliku ani katalogu Taka mala uwaga, jak grepujesz slowa oddzielone spacja to je zaznacz w cudzyslow ps -aux | grep "corruption list_add corruption" W przeciwnym razie system system potraktuje to jak czesc komendy, w powyzszym przykladzie pierwsze "corruption" potraktowalo jak sciezke i stad taki blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi