namado Napisano Kwiecień 22, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2015 Witam, pozdrawiam i dziękuję Jestem "świeżym" użytkownikiem. Nie mam opcji - zablokuj ekran Nie wiem jak zablokować ekran. Prawy górny róg -> przy profilu mam tylko wyloguj. podczas zamykania _> tylko uruchom ponownie i zamknij Skrót klawiaturowy nie funkcjonuje (zmieniłem na inny skrót , i to samo). Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icywind Napisano Kwiecień 22, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2015 Zakładam, że używasz Gnome i GDM Menu w prawym górnym rogu-> ikona kłódki na samym dole po środku. Swoją drogą, gbybyś szukał uśpienia(te to jest dopiero ukryte) to trzeba przytrzymać alt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
namado Napisano Kwiecień 22, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2015 Dzięki, za szybką odpowiedź. Tak. Gnome. Niestety, ale tego niem mam. Po wciśnięciu alt przycisk zamknij zmienia się na przycisk "pauzy" -> po wciśnięciu system usypia i wznawia się bez podania hasła. Nie widzę u siebie "zablokuj ekran" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
namado Napisano Kwiecień 22, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2015 https://plus.google.com/photos/105996313720638937174/albums/6140571974500160113?authkey=CPzO_4ev_dellwE zrzuty ekranu. PS. Można tu na forum wrzucić zrzuty ekranu (dodać pliki do postów?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
namado Napisano Kwiecień 22, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2015 Wstyd sie przyznać. Ale przejrzałem ang. języczne fora, i sprawa nie okazała się prosta (czyli zajeała mi dłużej niż 15 min) (gsetting). Więc -- przeinstalowałem system (5 minut) i jest dostępne (niezbędne mi) - zablokowanie ekranu (skrót też już działa). Czyli teraz jest dodatkowa ikona kłódki między (ustawienia) i (zamknięcie systemu). Wątek można usunąć bo nic nie wnosi. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icywind Napisano Kwiecień 22, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2015 Jesteś pewien, że nic nie nakombinowałeś w stylu zmienienia managera logowania? Problem rozwiązany ale ciekawi mnie dlaczego to mogło zniknąć Po wciśnięciu alt przycisk zamknij zmienia się na przycisk "pauzy" -> po wciśnięciu system usypia i wznawia się bez podania hasła. To była taka porada niezwiązana z tematem, bo wiem, że ludzie często o tym nie wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi