komp2015 Napisano Maj 30, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 Dzień dobry Jak usunąć całkowicie biblioteki nono i zainstalować od nowa mono W różnych miejscach, gdy próbuje zainstalować od nowa mono wyskakuje mi coś takiego Transaction check error: plik /usr/lib/debug/opt/mono/bin/mono-boehm.debug jest w konflikcie między instalowanymi mono-opt-debuginfo-4.0.1.28-7.1.i686 i mono-opt-3.4-debuginfo-3.4.0-1.1.i686 Przez przypadek zainstalowałem mono dla centOS, po szukaniu głębiej znalazłem mono dla fedory i teraz nie wiem jak usunąć mono dla CentOS w fedorze 21 Dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leaf15 Napisano Maj 30, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 A w jaki sposób instalowałeś to mono? W repozytorium Fedory jest mono, wystarczy yumem zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komp2015 Napisano Maj 30, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 Witam znalazłem mono z tej strony www. mono - project. com/ docs / getting-started/install/linux/#centos-fedora-and-derivatives CentOS, Fedora, and derivatives CentOS, Fedora, and derivatives Add the Mono Project GPG signing key and the package repository in a root shell with: rpm --import "keyserver. ubuntu. com/ pks/ lookup?op=get&search=0x3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF" yum-config-manager --add-repo download. mono - project. com/ repo/ centos/ CentOS, Fedora, and derivatives (alpha channel) yum-config-manager --add-repo download. mono- project. com/ repo/ centos-alpha/ -------------------------------------------------------------------------------------- a znalezłem dla fedora 21 a chciałem zainstalować tą wersję www. software. opensuse. org/ download / package?project=home:tpokorra:mono&package=monodevelop-opt For Fedora 21 run the following as root: cd /etc/yum.repos.d/ wget download. opensuse. org/ repositories/ home:tpokorra:mono/Fedora_21/home:tpokorra:mono.repo yum install monodevelop-opt lub (i) software. opensuse. org/ download/ package?project=home:tpokorra:mono&package=mono-opt For Fedora 21 run the following as root: cd /etc/yum.repos.d/ wget download. opensuse. org/ repositories/ home:tpokorra:mono/Fedora_21/home:tpokorra:mono.repo yum install mono-opt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leaf15 Napisano Maj 30, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 Sprawdź numery operacji jakie wykonywałeś w yumie za pomocą: sudo yum history A następnie cofnij operacje za pomocą: sudo yum history undo <numer_operacji> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komp2015 Napisano Maj 30, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 dzięki jeszcze raz za pomoc A przy okazji jaka książka opisuje tak szczegółowo dla najnowszej wersji po polsku różne funkcje, komendy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leaf15 Napisano Maj 30, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2015 Ja uczyłem się z internetu, jeśli np. chcesz się dowiedzieć więcej na temat yuma wpisz w terminal: man yum Tutaj masz jakiś poradnik: http://wiki.fedora.pl/wiki/Podstawy_Linuksa A jak chcesz się nauczyć więcej na temat Linuksa to raczej wymagany jest język angielski, przynajmniej podstawowy, tutaj masz np. darmowy kurs po angielsku, wystarczy się zarejestrować: https://www.edx.org/course/introduction-linux-linuxfoundationx-lfs101x-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komp2015 Napisano Maj 31, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2015 Dzięki dziękuje bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi