dzarek1 Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 uruchomilem Lise (tak mi sie przynajmniej wydaje), ustawilem wszedzie gdzie znalazlem otochenie sieciowe i dalej nie moge go przegladac. gdy daje lan://grupa_robocza wyskakuje blad ze lisa nie jest zainstalowana..... :/ siec jest radiowa, ale karta jest (_napewno_ → na pewno) ORT dobrze skonfigurowana (chocby dlatego ze mam net) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 uruchomilem Lise (tak mi sie przynajmniej wydaje) Sprawdź, czy jest uruchomniona i czy uruchamia się przy każdym starcie systemu service lisa status chkconfig --list lisa ustawilem wszedzie gdzie znalazlem otochenie sieciowe i dalej nie moge go przegladac. gdy daje lan://grupa_robocza wyskakuje blad ze lisa nie jest zainstalowana..... :/ Wejdź do Centrum sterowania → Internet i sieć → Przeglądanie sieci lokalnej, wpisz odpiwendie dane i przeładuj demon lisa service lisa restart Potem wystarczy otworzyć jakiś ktalaog i w sajdbarze wybrać Usługi → Przeglądarka sieci lokalnej. Ogólny czas wykonania: 1-2 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gofer Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 mam tez problem z przegladaniem sieci, niby mam wszystko skonfigurowane w Lisie , jak daje przegladanie sieci to wyskakuje mi komunikat ze demon lisa nie jest uruchomiony czy cos takiego z tego co pamietam to nie laduje mi sie chyba przy starcie, co i gdzie dopisac albo zmnienic w ustawieniach zeby ladowala mi sie lisa.............?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Gdzie się włącza żeby demon lisy uruchamiał się razem z systemem :?: I też mi wyskakuje błąd, że LISa nie jest uruchomiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 system-config-services Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 A nie wystarczy zamiast zabaw z LISĄ wpisać w konquerorze smb:/ Powinny się powyświetlać komputery i grupy robocze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Samby tez nie moge dobrze skonfigurować bo ja wszystkich widzę w sieci a mnie prawie nigdy nie widać i nigdy nie można wejść na mój komputer i zajrzeć do katalogów które udostępniłem. Mam firewalla wyłączonego ale to nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi