Kris4 Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Co zrobić aby można było odczytywać płyty audio w FC3? Wkładam płytkę audio, montuje się, automatycznie uruchamia się odtwarzacz CD i wyskakuje na nim komentarz - błąd napędu. Jak wyświetlę zawartoś Cd to nic na nim nie ma - nie widzi żadnych plików audio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 kurka ja na FC2 mam podobnie tylko u mniue uruchamia sie odtwarzacz i normalnie działa tyle ze nic niestety nie słychac a mp3 śmiga jak trza co wy na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Mam rade: A moze trzeba by bylo sprawdzic na mikserze czy CD nie jest sciszony ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 otwórz sobie xmms, sprawdź w opcje/prefrencje (Ctrl+P), czy masz zainstalowany (i włączony!) plugin do CDA, a jak tak - to czy konfiguracja (dev, media) jest odpowiednia może pomóc, ale nie musi - taki już urok Fedory można jeszcze spróbować # chmod 0666 /dev/hdc Ps. FC2 czy FC3 to w tym wypadku jak sądzę bez różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pior Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 Czesc, Mam podobny problem. Gdy probuje zamontowac cd z muzyka audio, korzystajac ze standardowej formulki: # mount /dev/hdc -t iso9660 /mnt/cdrom to wywala mi blad.. "mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdc, or too many mounted file systems" ta ostatnia mozliwosc odpada.. bo montuje tylko cdrom. hm.. moze inny typ trzeba wpisac po -t ? tylko jaki ? pzdr. pior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 Płyt z muzyką nie montuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 No to co zrobić, żeby było można odtworzyć audio? System widzi, że to jest płyta audio, ale nie widzi na CD plików audio, no i program odtwarzacz CD wyrzuca komunikat - "błąd napędu". W innym programie jak chce otworzyć to nic z tego, bo nie mogę wskazać plików audio do odtworzenia, bo ich nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamb111 Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 Miałem to samo. Pomogło: ln -s /dev/hdc /dev/cdrom chmod +rw /dev/hdc Niestety, po restarcie komputera trzeba to powtórzyć, albo wpisać do /etc/rc.local. Kilka dni temu wyszedł upgrade do udev, który, w moim przypadku, ten błąd poprawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzarek1 Napisano Grudzień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2004 wiem ze to dziwnie zabrzmi, ale mi FC3 zaczal cztyac CD-Audio po zainstalowaniu K3b i restarcie kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Dzięki, ale co to jest ten udev, do którehp zrobiłeś upgrade? A K3B mam zainstalowane, ale też nie mogę tam nagrywać płytek audio z plików mp3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Grudzień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2004 A K3B mam zainstalowane, ale też nie mogę tam nagrywać płytek audio z plików mp3. k3b-mp3-plugin-0.10-easylinux_s90.i586.rpm znajdź na www.google.pl zainstaluj śmiga jak trza. Może ktoś mi wyjaśni jak zrobić normalizacje ścieżek pod K3B? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekk22 Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Czesc:) Tez mialem problem z odwarzaniem muzki z CD Najpierw wylaczylem automatyczne montowanie plyt CD. A potem na mikserze podnioslem poziom CD (po instalacji fedory CD byl wyciszony) Potem sprawdzilem czy sciezka do urzadzenia mi sie zgadza w ustawieniach odtwarza cd (u mnie bylo: /dev/hdc) po tych zabiegach muzyka juz tylko smiga, ale nie bylo to proste, zajelo mi to troche nerwow i czasu ale sie udalo wiec wytrwalosci w probowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojTrek Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 Dziękuję Przedmówcom! Całe pół dnia spędziłem na odtworzeniu płyty przez beepa, ale się udało. Wie ktokolwiek jak zmusić FC3 do pokazania zawartości, ba (_wogóle_ → w ogóle) ORT płyty w napędzie? Posługuję się KDE, ścieżka do napędów to /media/cdrom i cdrom2. Ale oczywiiście do grania podałem dev/hdd a ścieżkę media/cdrom. Działać działa, cóż że w trakcie pisania tej wiadomości dźwięk się skonczył;-) Zaraz sprawdzę co padło. Pozdrawiam Wszystkich Walczących:-) :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi