slavi Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 Komus sie udalo? Jak to zrobic? Gdzie mozna znalezc sterownik do tego kontrolera. Jest to Adaptec AIC-7902 (chyba to samo co AHA-29320) na plycie serwerowej Intela SE7501HG2, Przeguglalem net ale nie znalazlem;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzywy Napisano Grudzień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 No przeciez masz w zrodłach kernela. aic7xxx_old aic7xxx aic79xx wsparcie do tego kontrolera wiec jaki masz problem? ;-) dodatek: Mam: scsi0 : Adaptec AIC79XX PCI-X SCSI HBA DRIVER, Rev 1.3.10 <Adaptec AIC7902 Ultra320 SCSI adapter> aic7902: Ultra320 Wide Channel A, SCSI Id=7, PCI-X 67-100Mhz, 512 SCBs i działa mi to na : aic79xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavi Napisano Grudzień 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2004 (edytowane) i działa mi to na : aic79xx no wlasnie mam taki problem ze podczas proby instalacji FC3 nie widzi tego kontrolera. napisz co i jak zrobic aby to zainstalowac moze problemem jest to ze sa dwa dyski w mirrorze na kanale B? Bios Adapteca wyswietla RAID1 jest Bootable i Optimal ... i niby wszystko wyglada OK * modules to insert e1000 aic79xx * loaded e1000 from /modules/modules.cgz * loaded aic79xx from /modules/modules.cgz * inserted /tmp/e1000.ko * failed to insert module (19) * failed to insert /tmp/aic79xx.ko i co teraz? i teraz wyglada to tak jak jest wylaczony HostRAID na kontrolerze, wykrywa kontroler i nie ma problemu. jak sie wlaczy HostRAID'a to wykrywa kontroler ale juz nie moze zaladowac aic79xx i jest ;-( jak to obejsc? Edytowane Grudzień 9, 2004 przez slavi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi