Sahin Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Poszukuję programu coś ala Windowsowy FlashFXP. Bo co jak co, z tych co widziałem klientów ftp na Linuksa do pięt nie dorastają Flashowi. Jest łatwy w konfiguracji i obsłudze, dosyć przejrzysty i zwija się do zasobnika. Niestety linuksowe odpowiedniki jakoś nie przypadły mi do gustu. Najlepiej się sprawował, ale to też jeszcze nie to gFTP. TYlko, że często wyskakiwało "Rozłączone od środka" i już mimo odpowiednich ustawień nie wznawiał łączenia. To samo gdy ściągnął jeden plik nie ściąga już drugiego z kolejki. Igloo odpada zupełnie, ni edość, że płatny to jeszcze zryty Było jeszcze ich parę ale już nawet nazw nie pamiętam. Istnieje jakiś dobry programik, najlepiej po polsku do ftp :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Grudzień 11, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Ja korzystam z powodzeniem z Konquerora, pod FC3 (od KDE bodaj 3.2) umie "nawet" nadpisywać katalogi i podkatalogi. Co prawda nie bardzo da się zakolejkować na później, ale ogólnie nie jest źle PS. Poza tym jak mogę to używam jednak scp (pod KDE fish://<adres>) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 11, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2004 Ja nietety potrzebuje bardziej rozbudowanego programu, właśnie w którym można zapisywać sesje i który potrafi powtarzać próby połączenia. Konqueror tego nie potrafi tylko za każdym razem pyta o hasło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 W linuksie jest zasada że masz wybór... aż do bólu czasami. Tak też jest w tym przypadku. Ja korzystam z gFTP i mi wystarcza w zupełności, ale skoro tobie nie to przejżyj to: http://www.linuxsoft.cz/en/sw_list.php?id_kategory=9 Jesli zaden z tych programów ci nie odpowiada to polecam przejżeć www.sourceforge.net Największa skarbnica programów Open Source Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 Dzięki, obadałem tą stronkę i wybrałem sobie IglooFTP-PRO z którym miałem już wcześniej styczność jak miałem Mandrake, ale wtedy wydawał mi się za bardzo skomplikowany. Teraz jednak poznałem go trochę lepiej i chyba już go sobie zostawię Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi