Skocz do zawartości

Flashfxp

Sahin

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję programu coś ala Windowsowy FlashFXP. Bo co jak co, z tych co widziałem klientów ftp na Linuksa do pięt nie dorastają Flashowi. Jest łatwy w konfiguracji i obsłudze, dosyć przejrzysty i zwija się do zasobnika.

Niestety linuksowe odpowiedniki jakoś nie przypadły mi do gustu. Najlepiej się sprawował, ale to też jeszcze nie to gFTP. TYlko, że często wyskakiwało "Rozłączone od środka" i już mimo odpowiednich ustawień nie wznawiał łączenia. To samo gdy ściągnął jeden plik nie ściąga już drugiego z kolejki.

Igloo odpada zupełnie, ni edość, że płatny to jeszcze zryty :D Było jeszcze ich parę ale już nawet nazw nie pamiętam. Istnieje jakiś dobry programik, najlepiej po polsku do ftp :?:

W linuksie jest zasada że masz wybór... aż do bólu czasami. Tak też jest w tym przypadku. Ja korzystam z gFTP i mi wystarcza w zupełności, ale skoro tobie nie to przejżyj to:

http://www.linuxsoft.cz/en/sw_list.php?id_kategory=9

Jesli zaden z tych programów ci nie odpowiada to polecam przejżeć

www.sourceforge.net

Największa skarbnica programów Open Source

Pozdrawiam

Dzięki, obadałem tą stronkę i wybrałem sobie IglooFTP-PRO z którym miałem już wcześniej styczność jak miałem Mandrake, ale wtedy wydawał mi się za bardzo skomplikowany. Teraz jednak poznałem go trochę lepiej i chyba już go sobie zostawię :D Dzięki za pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...