rdb Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 mam nagrywarkę pod /dev/hdc ale k3b jej tam nie widzi, chociaż mu wkazuje na nią ręcznie... jak zmusić go do tego żeby jej urzywał? nie wiem czemu mi nie działa, w fc2 było wszystko ok (teraz mam 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 nie wiem czemu mi nie działa, w fc2 było wszystko ok (teraz mam 3) W FC3 K3B nie widzi nagrywarki z konta zwyklego usera, uruchom z konta roota. Powinno pomoc. W FC2 jesli uaktualniles K3B do ostatnich wersji to tez byl takowy problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdb Napisano Grudzień 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 hmm... czy to (_napewno_ → na pewno) ORT tak? właśnie mi znalazł nagrywakrę - przez przypadek bo jeszcze raz włączyłem k3b i tym razem okazało się że jest... ale nie zmieniałem na roota... (k3b wersja 0.11.14) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Zuk87 mysle, ze to nie do konca tak. Ja mam FC3 i wszystko dziala mi ok. Tylko, ze ja mam k3b 0.11.17, moze to tego wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 U mnie jest sytuacja, że z konta zwykłego usera program widzi nagrywarkę, ale przestawia ją tylko do odczytu bez możliwości nagrywania. Miałem przbłysk świadomości i sprawdziłem działanie na koncie root. Wszystko było OK i mozna było nagrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saddamus Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 w razie jakichkolwiek problemów chmod -R 777 /mnt/cdrom albo /cdrecorder albo /lodówka, czy też /mikrofala pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi