gawlo Napisano Grudzień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2004 Witam Niedawno zainstalowałem Fedore 3 i pościągałem wszelkie potrzebne narzędzia do mojej pracy -> m.in. Audacity. Chciałem go używam do zwykłego nagrywania dźwięku z wejścia Line In w karcie dźwiękowej. Problem jednak w tym, że tego zroobić nie mogę. Ku mojemu bardzo dużemu zdziwieniu nie mam w programi opcji wybierania źródła nagrywania!! (sic!)... a przecież wszędzie na screenach i opisach jest ............ nie wiem co jest grane. Oczywiście bawiłem się i KMix bez efektu. Dodam ponadto, że włączając record nagrywanie sobie leci ale nic nie rejestruje i nie ważne czy jest to dźwięk z line in , z mic czy też z xmms -> dla mnie czyste jaja. Wcześniej używałem Fedore 2 + audacity i wszystko mi chodziło OK -> byłem max zadowolony. Wersję audacity mam najnowszą. Pomóżcie proszę bo nie wyrobie się z pracą a muszę coś zgrać na kompa i przepisać ;(((. Inny program z KDE -> KRec nie działa mi.... zreszta w FC2 też nie działał po wielu peturbacjach znalazłem w końcu Audacity i działało a teraz........ taki wał............. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Witam niedawno też miałem ten problem wcale nie widziało mi urządzenia audio w preferencjach programu też mnie już cos brało ale pomogła zabawa mikserkiem u mnie są następujące ustawienia zaś w audacity musisz wyciszyć głośność odważania głośność mikrofonu wedle uznania a wejście ustawić na vol i powinno działać przynajmniej u mnie zaczęło działać Pozdrawiam Makary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Ladny post, rozumiem ze chciales pomoc, ale wiec raczej watpie czy tu jeszcze zajrzy w poszukiwaniu rozwiazania problemu Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi