Berkof Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Witam! Czy udało się komuś zainstalować TEN tuner w FC2/FC3? Wiem, że producent nie udostępnia sterowników dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venger Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 A szukałeś na forum? Pisałem wcześniej że u mnie działał, niczego nie doinstalowywałem sam ruszył po zainstalowaniu FC3. (_puźniej_ → później) ORT jedynie ściągnałem źródła kdeTV i skompilowałem, bo program to wygodniejszy od tego co ma FC3 ale działął na oobu bez problemów. Teraz siedze na Mandarynie i własnie TVN7 oglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 A szukałeś na forum? Pisałem wcześniej że u mnie działał, niczego nie doinstalowywałem sam ruszył po zainstalowaniu FC3. (_puźniej_ → później) ORT jedynie ściągnałem źródła kdeTV i skompilowałem, bo program to wygodniejszy od tego co ma FC3 ale działął na oobu bez problemów. Teraz siedze na Mandarynie i własnie TVN7 oglądam. Witam! Nie szukałem, ponieważ uznałem że się nie da skoro winfast nie zrobił sterowników pod linuksa Nie pomyślałem Rozumiem, że ten Kde TV to progra, do ogląania tv? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venger Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Tak - do ogladania. W FC 3 był inny ale KdeTV jest o wiele wygodniejszy w uzyciu. Jedynie nie ma na FC (_rpma_ → RPM-a) ORT ale skompilowany ze źródeł działał bez problemu (pod Gnomem i pod KDE). Bawiłem się kilkoma programami i ten był najwygodniejszy (można nazywać se kanały i skakać od razu do dowolnego a nie co jeden). Powiem więcej Pod Linuxem na Winfaście mam wiecej stacji. Tu mogę też se ręcznie regulować częstotliwości a tego w programie Winfasta do Windy nie ma. Jakoś też lepsza niż pod windowsem. Teraz siedze jak mowiłem na Mandraku i jest również OK. W święta mam zamiar postawić VidaLinuxa a poźniej Gentoo i obadać również tunerek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Grudzień 17, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 Ok. Dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ush Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 ludzie - jest na to bardzo prosty sposob 1.sciagacie zrodla jajca z www.kernel.org - (jakie tam sobie chcecie - najlepiej 2.6.10) 2. rozpakowujecie je do /usr/src 3. wchodzicie do /usr/src/linux-2.6.10/Documentation/video4linux 4. w zaleznosci od chipsetu karty (saa7134, bttv) przegladacie CARDLIST 5. numer po prawej stronie przy nazwie waszej karty to numer karty 6. wchodzicie do /usr/src/linux-2.6.10/Documentation/video4linux/bttv/ 7.to co jest w pliku Modprobe.conf wklejcie do /etc/modprobe.conf 8. w #i2c zostawcie tak jak jest 9. w #bttv jezeli macie chipset saa7134 skasujcie 1 linijke - jezeli nie zostawcie jak jest 10. w zaleznosci od chipsetu zmieniacie wszystkie bttv na saa7134 albo zostawiacie bttv 11. card =(numer odpowiadajacy waszej karcie) zmieniacie na ten jaki odpowiada waszej karcie z wczesniejszego CARDLIST 12 jesli na karcie macie tuner FM zostawiacie radio=1 - jezeli nie kasujecie calosc 13. tuner ustawi sie potem sam 14. w konsoli klepiecie lsmod 15.jesli macie zaladowane moduly i2c i bttv(saa7134) to macie juz ustawione wszystko 16 jezeli nie wklepujesie modprobe saa7134 lub bttv (wczesniej w jadrze musi byc modol obslugi i2c (dokladniej i2c-bits) teraz wrzycic z rpm lub zrodel np KDETV , Ustawic stacje i ogladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 1.sciagacie zrodla jajca z www.kernel.org - (jakie tam sobie chcecie - najlepiej 2.6.10) Mała uwaga: prościej i wygodniej (nie trzeba ściągać aż całych źródeł) jest zainstalować paczkę kernel-doc yum install kernel-doc Pliki umieszczone zostaną w /usr/share/doc/kernel-doc-2.6.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ush Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 tak - tylko jak nie masz modolow w jajcu to i tak zrodelka musisz sciagnac zeby moduly wkompilowac :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi