Patras Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Witam serdecznie. Posiadam płytke główna ASUS P4S800D z kontrolerem dysku SATA - SIS 180 Dysk twardy to Maxtor SATA 80GB 6Y080M0. Do tej pory miałem problem z zainstalowaniem na tym sprzęcie jakiejkolwiek dystrybucji. Jedynie co udało mi sie zainstalować na dysku ATA 133, dystrybucje nie wykrywały dysku SATA (również FC2). Bardzo zależy mi na tym aby zainstalować Linuksa właśnie na tym dysku, doczytałem gdzieś w necie że problem tkwi w instalatorze, poprostu ma problem z wykryciem takowego kontrolera, chciałem sie dowiedzieć czy w nowej wersji już pójdzie czy czekaś aż wyjdzie kolejna? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 witaj! dziwie sie ze fc2 nie chce dzialac u ciebie. mam asusa A7N8X-E deluxe z sata i raid i mozna powiedziec ze fc2 dziala. (troche dlugo czasem "mysli" ale dziala ) u siebie zaobserwowalem cos takiego: przy instalacji w pewnym momoncie dlugo myslal ale potem poszlo wszystko jak po masle: dzielenie partycji, instalacja itd. natomiast podczas pierwszego (i jak sie potem okazalo kolejnych) uruchomienia, po wybraniu enterem ktory system ma startowac wypisalo: Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel audit(11044XXXXX.0XX:0):initialized (gdzie X to sa dowolne liczby) a po ok 2 minutach oczekiwania ruszyl dalej. w informacjach o uslugach ktore sie uruchamiaja bylo jedno FAILED: smartd - czyli jednak cos nie gra z dyskiem. moj sprzet to plyta jak wyzej, dysk sata 120gb seagate barracuda, kontroler sata/raid Silicon Image Sil 3112 SATARaid Controller. czy ma ktos pomysl co z tym fantem zrobic? na plytce z driverami do plyty glownej poszukaj informacji o linuxach - powinno byc cos do fedory albo redhata. pozdr spiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi