Sahin Napisano Grudzień 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2004 Witam Mam dwa pytania odnośnie pluginów do XMMSa Czy jest plugin który pozwala na słuchanie radia internetowego :?: Co prawda ściągnąłem sobie plugin FM Radio Player ale nadal nie wiem jak słuchać tym radia. A drugie pytanie dotyczy ikonki w TRAYu. Ściągnąłem sobie pakiet xmms-status-plugin i zrobiłem rpm pod FC3. Zainstalowałem go, włączyłem w opcjach i mam ikonkę w trayu, ale jak się pozbyć teraz XMMs z panelu, chciałbym mieć go tylko w Trayu jak Winampa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Może trzeba np. w przeglądarce coś pogrzebać (ja mogę pomóc tylko w Operze, na innych się nie znam). Można bezpośrednio w xmms, tylko trzeba podać ściezkę URL do radia. Prawym klawiszem na ikonę w panelu i 'usuń'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Ja też znam się tylko na Operze, bo innej nie mam i nie chcę mieć. Próbowałem wielu ale ta jest najlepsza. Próbowałem wklejać adres radia, ale nic się nie działo. A z tym panelem XMMSa chodziło mi o belkę programu która się pojawia po uruchomieniu progamu. I tak mam zawsze zapchaną belkę więc chciałbym się pozbyć chociaż tej od XMMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 A z tym panelem XMMSa chodziło mi o belkę programu która się pojawia po uruchomieniu progamu. I tak mam zawsze zapchaną belkę więc chciałbym się pozbyć chociaż tej od XMMS. Zainstaluj sobie Beep-Media-Player + wtyczki (działa ok, nie widać go w panelu). Jest zbudowany na bazie XMMS i kompatybilny z nim ale używa biblioteki GTK+ 2 więc jest ładniejszy (okno konfiguracji) a programy, które czytają z XMMSa grany utwór itp. działają z BMP (np. Kadu). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Dzięki wypróbuję go, a czy nie będzie w nim problemu z mp3 w Fedorze 3 :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Dzięki wypróbuję go, a czy nie będzie w nim problemu z mp3 w Fedorze 3 :?: Jak zainstalujesz plugina do odtwarzania mp3 to nie będzie. Możesz chyba nawet przekopiować z folderu XMMSa, powinien działać. Ja tak z niektórymi zrobiłem o chodzą ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Zainstalowałem i wygląda nieźle MP3 też działa. Szkoda tylko, że gdy naciskam na ikonkę w trayu znika panel ale i przy okazji okno Okno mogłoby zostać, ale lepsze to niż nic. W XMMS z tą samą wtyczką znikało okno a panel nadal pozostawał Dzięki za pomoc i pozdrawiam, poszukam sobie jeszcze jakiś ciekawych wtyczek i skórek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi