tokoniak Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Ktoś się pytał jak dodać zamontowane dyski do "Komputer'a" na pulpicie. Ja natomiast mam pytanie w jaki sposób usunąć ikonę zamontowanego dysku Windy z pulpitu. Temat zapewne trywialny, ale czy ktoś mógłby mi w tym pomóc?? Aha, wpis tego dysku w fstab: /dev/hdb1 /mnt/d vfat auto,users,umask=0,rw,codepage=852,iocharset=utf8 0 0 podany był w którymś z artykule zamieszczonym na tej stronce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Witam!! Możesz to zrobić np. tak: Dajesz na dyk i prawym klawisze no i usuń Albo w centrum sterowania i tam dajesz na pulpit i zachowanie Tam powinno być ikony urządzeń czy coś ttakiego i sobie zaznaczasz co chcesz mieć na pulpicie a czego nie )) POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokoniak Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Hmm, to jednak nie tak trywialny temat jak by się wydawał na początku. Prawy przycisk i usunięcie nie przechodzi. Te ikonki pojawiają się automatycznie po zamontowaniu partycji Windy (może innego też), nie ma więc 'usuń' tylko 'odmontuj' Drugi sposób też nie funkcjonuje, ponieważ nie ma opcji w centrum które podajesz. Zaznaczam, że mój system to FC2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Myszek Napisano Grudzień 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie i wybierz pulpit - konfiguracja => Zachowanie i wybierz ikony urządzeń, tam odhacz sobie to czego niechcesz mieć na pulpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokoniak Napisano Grudzień 16, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2004 Kurcze czy ja mam inną dystrybucje Fedory???? Dlaczego u mnie nie ma takiej opcji jak 'Pulpit' 'Konfiguracja', 'Zachownanie' itd. to co tam podajecie???? Może czegoś niedoinstalowałem? Sam juz nie wiem. Wyglądam teraz na kretyna co nie potrafi głupiej ikonki usunąć! Śmiejecie się bo widzicie te opcje, ale ja nie widzę więc spróbujcie mi pomóc i dojść do tego czemu tak jest. Dzięki wielkie PS A może wina środowiska? Może używacie KDE. Ja używam GNOMa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Myszek Napisano Grudzień 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 Moja podpowiedż jest dla FC3 i pulpit KDE. Nie umiem Ci odpowiedzieć jak jest w innym pulpicie. Ale w KDE musisz mieć taką pozycję. Inna droga: Centrum sterowania -> pulpit -> sterowania, zakładka iokony urządzeń. Mr Myszek PS. Myślenie nie boli tylko trzeba trochę poćwiczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokoniak Napisano Grudzień 18, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2004 Wiem, że myślenie nie boli, ale umiejętność czytania też się przydaje. Jak wspomniałem używam środowiska GNOM, a nie KDE Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Informatykatw Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Moi drodzy.... odświerzam temat... przed formatem jakos to zrobiłem... teraz nie pamiętam jak o.O Gnome -> pozbycie się ikonek zamontowanych dysków z pulpitu... jak? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Gnome -> pozbycie sie ikonek zamontowanych dysków z pulpitu... jak? Z poziomu gconf-editor: odznacz przelacznik /apps/nautilus/desktop/volumes_visible Zapewne jest tez 100 innych sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi