Gość Napisano Marzec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2004 Czolem, Zainstalowalem Fedore jako moj glowny system mimo zielonosci w temacie Linuksa. Ucze sie i powoli, jako tako, maszyna zaczyna spelniac moje oczekiwania. Mam takie dwie kwestie: - oslabia mnie narzedzie do wypalania plyt CD writer. Czy jest na Linuksa cos, co przynajmniej przypomina Nero? - irytuje mnie fakt, ze przy starcie nie odpala sie klawiatura numeryczna (Num Lock) - co zrobic, zeby to zmienic? a takk poza tym, to jest git Dzieki z gory za podpowiedzi i pozdrawiam, rfk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2004 i jeszcze jedna sprawka: ktory program pozwala na wypalenie plytki audio z mp3'ek? Dzieki z gory i pozdrawiam, rfk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2004 Przepraszam, ze tak rozbijam ten watek na czesci... chodzi mi dokladnie o cos takiego, jak K3b, ale dla GNOME. Pozdrawiam, rfk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Marzec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2004 Wlasnie k3b jest jednym z najlepszych programow do wypalania i mozna nim wypalac mp3 na audio i jest i pod gnome i pod kde i nie napisales czy masz gnome czy kde ale wnioskuje ze kde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Marzec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2004 jezeli chodzi o GNOME i wypalanie audi cd z mp3 to masz co najmniej 2 sciezki do wyboru: 1. uzywac gnomowego xcdroast ktory jednak na audio konwertuje tylko z wav'ow. jesli masz mp3 to najpierw innym programem konwertujesz je na wav - potem wypalasz audio. ten 'inny program' to na przyklad mpg321 (tez nie jest chyba standardowo w fedorze) rozumiem ze konsola to rzecz niezbedna (mpg321 to konsolowy program) ale dla mnie to byl masochizm 2. k3b jak rzekl tiidnab to program ktory dziala zarowno pod gnome jak i kde. z tego co mi wiadomo jest to jedyn linuksowy program ktory konwertuje w locie mp3 -> audio (jak zle mowie -poprawcie) a do pytania o wlaczanie numlocka przy starcie dolaczam sie. w kde o ile pamietam jest opcja w centrum sterowania - w gnome juz takowej nie moge znalezc... sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Marzec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2004 - irytuje mnie fakt, ze przy starcie nie odpala sie klawiatura numeryczna (Num Lock) - co zrobic, zeby to zmienic? Wpisz w skrypcie startowym ( np. /etc/rc.d/rc.local albo /etc/profile ): for i in 1 2 3 4 5 do setleds +num < /dev/tty$i done Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Marzec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2004 Wpisz w skrypcie startowym ( np. /etc/rc.d/rc.local albo /etc/profile ): for i in 1 2 3 4 5 do setleds +num < /dev/tty$i done Mozna i tak: 1) Sciagamy #wget ftp://ftp.silug.org/pub/ltsp/setnumlock.tar.gz 2) Rozpakowujemy, konpilujemy i instalujemy mini programik ktory bedzie wlanczal Num Lock. tar -zxvf setnumlock.tar.gz cd setnumlock make make install 3) W przypadku GNOME klikamy menu | Preferences | Sesje | Programy Startowe i dopisujemy setnumlock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Wpisz w skrypcie startowym ( np. /etc/rc.d/rc.local albo /etc/profile ): for i in 1 2 3 4 5 do setleds +num < /dev/tty$i done wpisalem w rc.local - nie dziala - tzn w pewnym momencie w czasie odpalania systemu numlock mrugnie i gasnie.... sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sparky Napisano Marzec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2004 Mozna i tak: 1) Sciagamy #wget ftp://ftp.silug.org/pub/ltsp/setnumlock.tar.gz [ciach] i dopisujemy setnumlock Dziala sparky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano Marzec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2005 podłączę się pod wątek. Jak nagrać obraz płyty .sub i .img ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi