nash78 Napisano Grudzień 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 wrzucilem pod moją FC3 odtwarzacz xine; wszystko jest niby o.k., tzn. dvd śmiga, divx też, ale... no właśnie, jedno małe ale. żeby załadować teksty do filmów w divx używam polecenia z lini komed (ew. z terminala): xine /PATH_TO_DIVX_FILE#subtitle:/PATH_TO_SUBTITLES_FILE niby wszystko jest ok, ale fajnie by było jakby można to jakoś zautomatyzować; tak żeby same sprawdzały czy w katalogu filmu jest plik z napisami, a jeśli jest to go wczytać... czy to jest do zrobienia? jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 17, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2004 O matko Jak się nie mylę, to wystarczy wciśnąć kombinacje Ctrl+Shift+S i powinno być to, co byś chciał :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Grudzień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2004 Wystarczy jak zmienisz rozszezenie pliku XXX.txt na XXX.srt i wystartuja automatycznie:P PS. to nie moja podpowiedz ale dziala:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jana4cg Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 W khexedit (edytor binarny dla KDE, jak nie ma w systemie to doinstalować) otworzyć jako root plik /usr/bin/xine W oknie szukania zaznaczyć format szukania txt wpisać w okienko srt i klik na szukaj. W oknie po prawej na górze zostanie zaznaczona pierwsza pozycja z ciągiem srt Stanąć na literze s i wpisywać na to miejsce wpis txt. Wpisać to należy bez klikania myszką na kolejne litery rt. Ponownie szukaj i w kolejnym ciągu to samo co wyżej Powinny być tylko 2 pozycje pod którymi ta wartość zostanie znaleziona Po tym zabiegu jeśli napis taki sam jak tytuł filmu zostaje automatycznie wczytany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asmodeusz Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 mam jeszcze pytanie czy jest jakas wtyczka czy cos podobnego aby Xine na FC3 obslugiwal napisy TMP. na Knoppiksie wszystko bylo bez problemow a na FC3 za ChRL nie moge odtworzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pozi Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Mozesz sparwdzic Kaffeine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuqs13 Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 ja też chcę mieć xine'a. mógłbyś napisać krok po kroku co ściągałeś i jak go zainstalowałeś aby odtwarzał mpeg i avi. jestem początkujący i nie wiem jakzainstalować... please help... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 ja też chcę mieć xine'a. mógłbyś napisać krok po kroku co ściągałeś i jak go zainstalowałeś aby odtwarzał mpeg i avi. jestem początkujący i nie wiem jakzainstalować... please help... Poczytaj na forum o apt. A potem apt-get install xine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2005 Można twoją linijke dodać do kde przy uruchomianiu i będzie automatycznie, dzieki za nią tak przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi