Cage_22 Napisano Grudzień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2004 Czy udało się komuś skonfigurować serwer cyrus-imap dla fedory core 2? Robię wszystko zgodnie z opisami na różnych stronach, kombinuję też "po swojemu" jednak w żaden sposób nie mogę się zalogować do konsoli cyrusa, cły czas wyskakują mi komunikat: Naruszenie ochrony pamięci Gdy prubuje się zalogować poleceniem "/usr/lib/cyrus-imapd/cyradm -u cyrus localhost", dodam że system nasłuchuje na odpowiednim porcie itp, problem jest z zalogowaniem. Mój plik konfiguracyjny imapd.conf wygląda tak: configdirectory: /var/lib/imap partition-default: /var/spool/imap admins: cyrus sievedir: /var/lib/imap/sieve sendmail: /usr/sbin/sendmail hashimapspool: truesasl_pwcheck_method: sasldb tls_cert_file: /usr/share/ssl/certs/cyrus-imapd.pem tls_key_file: /usr/share/ssl/certs/cyrus-imapd.pem tls_ca_file: /usr/share/ssl/certs/ca-bundle.crt Jeśli dołoże do niego opcje: sasl_mech_list: PLAIN i wystartuję cyrusa to gdy prubuję się zalogować dostaję komunikat: Login failed: no mechanism available at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi/Cyrus/IMAP/Admin.pm line 118 cyradm: cannot authenticate to server with as cyrus Dodam, że wpisuję prawidłowe hasło itp. Gdy wykonuję test (tak jak opisane na stronach) "/usr/lib/cyrus-imapd/imtest -m login -p imap localhost" dostaję komuniakt: S: * OK x.x.x.x Cyrus IMAP4 v2.2.10-Invoca-RPM-2.2.10-3.fc2 server ready C: C01 CAPABILITY S: * CAPABILITY IMAP4 IMAP4rev1 ACL QUOTA LITERAL+ MAILBOX-REFERRALS NAMESPACE UIDPLUS ID NO_ATOMIC_RENAME UNSELECT CHILDREN MULTIAPPEND BINARY SORT THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES ANNOTATEMORE IDLE STARTTLS LISTEXT LIST-SUBSCRIBED X-NETSCAPE S: C01 OK Completed Please enter your password: C: L01 LOGIN cyrus {0} S: + go ahead C: <omitted> S: L01 NO Login failed: no mechanism available Authentication failed. generic failure Security strength factor: 0 C: Q01 LOGOUT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi