Skocz do zawartości

Laptop I Mysz Usb

h3rb4l

Rekomendowane odpowiedzi

laptop: toshiba satellite pro m15

mysz: microsoft usb

system: fedora core 3

Podczas instalacji systemu mialem podlaczona mysz usb i wszystko dzialalo bardzo dobrze..

niesteyty gdy teraz probuje uruchomic komputer bez wspomnianej myszy system zatrzymuje sie przy ladowaniu Xow.. widac tylko czarny ekran i migajacy CapsLock..

podobnie dzieje sie gdy uruchomie system z mysza (wtedy wszystko dziala normalnie), a nastepnie ja odlacze.. system staje i nie pomaga ponowne podlaczenie myszy.. jedyne co moge wtedy zrobic to wylaczyc komputer

dodam jeszcze, ze touchpad dziala bez problemu (oczywiscie tylko gdy podlaczona jest mysz bo inaczej system nie funkcjonuje)

probowalem edytowac plik konfiguracyjny X - bez powodzenia

Section "InputDevice"

Identifier "Mouse0"

Driver "mouse"

Option "Protocol" "IMPS/2"

Option "Device" "/dev/input/mice"

Option "ZAxisMapping" "4 5"

Option "Emulate3Buttons" "yes"

EndSection

jak jest tak jak teraz to dziala i mysz usb i tuchpad.. jak zrobie mouse0 to dziala tylko touchpad, a jak mouse1 to tylko mysz usb.. ale z kazda z tych konfiguracji system wiesza sie bez podlaczonej myszy usb

chcialbym sie dowiedziec co zrobic zeby system startowal bez myszy.. a najlepiej byloby, zebym mogl ja podlaczac i odlaczac w trakcie pracy :)

przeszukalem google wszerz i wzdluz.. rozne fora itd.. nic..

nie wiem czy cos zle napisalem czy nikt nie wie co moze byc przyczyna, ale post pozostal bez odpowiedzi przez dluzszy czas.. jestem nowy na forum wiec jak cos zle robie to dajcie znac..

z gory dzieki za info