Skocz do zawartości

Instalacja Fc3 Na Dysku Sata

Razeel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam dosyc dziwny problem. Pracuje na plycie Asus A7N8X Deluxe BIOS v.1008. Ostatnio kupilem dysk Seagate Barracuda V 160 GB SATA NCQ i, jak proboje zainstalowac Fedore Core 3, po uruchomieniu instalatora pojawia sie komunikat "Loading SATA_SIL", nastepnie po paru sek. pojawia sie komunikat "Disabling IRQ #11" i instalator sie zawiesza. Jest to moj jedyny dysk obecnie, wiec instalacja na hdd IDE nie wchodzi w gre...

Hmm przeszukiwalem forum zanim stworzylem temat (nie lubie robic niepotrzebnych tematow) i nic nie znalazlem, co mogloby mi pomoc. Czytalem tematy o problemach z uruchomieniem Fedory na dysku SATA po instalacji, czytalem o problemach z zobaczeniem takiego dysku przez system, widzialem nawet problem z wykryciem dysku SATA przez druida, ale nie bylo nic o problemie na samym poczatku instalacji, ktory u mnie wyglada za kazdym razem jak wlacze instalator tak samo - jeszcze przed zaladowaniem anacondy pojawiaja sie 3 komunikaty - najpierw instalacja sterownika firewire, potem instalacja sterownika SATA_SIL a nastepnie to nieszczesne Disabling IRQ #11, podczas ktorego instalator przestaje odpowiadac... moze cos przeoczylem przegladajac inne tematy..

hmm... wszystko wskazuje na to, ze na moim Asusie nie da sie zainstalowac FC3 na dysku SATA przez buga w instalatorze.. ehh... najgorsze, ze to nie jedyna dystrybucja, ktora sie nie instaluje na takiej konfiguracji. Z tego co pisza wynika, ze wina lezy po stronie jadra i trzebaby zrobic sobie dysk instalacyjny Fedory, ale to dla mnie za trudne.. chyba musze poszukac FC2...

• 4 weeks later...
Witam! Mam dosyc dziwny problem. Pracuje na plycie Asus A7N8X Deluxe BIOS v.1008. Ostatnio kupilem dysk Seagate Barracuda V 160 GB SATA NCQ i, jak proboje zainstalowac Fedore Core 3, po uruchomieniu instalatora pojawia sie komunikat "Loading SATA_SIL", nastepnie po paru sek. pojawia sie komunikat "Disabling IRQ #11" i instalator sie zawiesza. Jest to moj jedyny dysk obecnie, wiec instalacja na hdd IDE nie wchodzi w gre...

helo!

ja tez mam taka sama plyte, dysk sata seagate 120gb i instalator z FC3 radzi sobie bez wiekszych problemow. co do komunikatow z irq11 to mialem je podczas instalacji FC2. tez instalator mi sie zacinal ALE sie nie powiesil - wystarczylo odczekac ok 3min(albo troche dluzej, nie pamietam dokladnie) i potem szlo dalej. na szczescie w FC3 tego problemu nie bylo. na marginesie dodam ze funkcja smartd nie dziala, ale to nie wplywa na prace.

pozdr