Grucha Napisano Marzec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2004 Czy istnije możliwośc instalacji Fedory (2 Test 1) prosto z HDD bez nagrywania ISO na CD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2004 Czy istnije możliwośc instalacji Fedory (2 Test 1) prosto z HDD bez nagrywania ISO na CD ? Przypuszam, że tak ... jak wcześniejsze Red Haty się dawło - to uważam że poźniejsze powinny tym bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Marzec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2004 Jak tak to jak ? (zapomniałem wczesniej napisać). A jak z: FC2-test1-SRPMS-disc1.iso 04-Feb-2004 11:12 490M FC2-test1-SRPMS-disc2.iso 04-Feb-2004 11:13 490M FC2-test1-SRPMS-disc3.iso 04-Feb-2004 11:15 490M FC2-test1-SRPMS-disc4.iso 04-Feb-2004 11:16 490M Zainstalować fedore z HDD. BTW: Nigdy nie instalowałęm z SRPMów, jak właściwie przebiega taka instalacja .s[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Marzec 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2004 Powyższy post należy do mnie. Ale nie zauważyłem że mnie nie zalogowało automatycznie. (pierwszy raz mi sie tak tu zdażyło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturx Napisano Marzec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2004 wystarczy nagrać na CD-RW plik boot.iso z katalogu images z pierwszej płyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Marzec 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2004 I co dalej ? Ale na wersji SRPM nie widze takiego folderu na pierwszym CD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturx Napisano Marzec 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2004 niemusisz instalować z SRPM (tam są żródła) poprostu z pliku FC2-test1-i386-disc1.iso wydobądź jakimś pogramm w/w plik i najgraj ten obraz na CD-RW jak sie zabootuje to wybierz opcje instalacji z HD i wkaż gdzie jest folder z plikami ISO , dalej pójdzie normalnie oprócz tego że wczasie podziałe dysku nie zmodyfikujesz partycji na której są ISO Jak nie dasz rady wydobyć tego pliku to ściągnij ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...images/boot.iso lub jak wolisz sie bawić dyskietkami to ten ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...es/bootdisk.img ten na dyskietke zrobisz progiem rawrite http://uranus.it.swin.edu.au/~jn/linux/rawwrite.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Marzec 9, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2004 Pewnie z NTFSa nie da się zainstalowac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Marzec 12, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2004 A jak mam instalke FEDORA CORE 1, nie dało by sie jakoś z tego zainstalować Fest 1 ? Coś wpisać w tej konsoli co jest przy starcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek30 Napisano Marzec 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2004 nagraj dyskietke bootowalna z katalogu image ,,, wkladasz dyskietke odpalasz kompa ,,,,,,, instalator zapyta sie skad instalujesz pakiety i pokazujesz ze jest to HDD ,,,,,, potem pokazujesz miejsce gdzie masz nagrane iso na jakiej partycji. proponuje nagrac ja na partycjie nie w katalogu wtedy pokazujesz ze obrazy masz na /dev/hda2 i juz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Marzec 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2004 Z dyskietki sie nie da, bo bootdisk.img jest narazie tylko do wesji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Marzec 15, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2004 Dyskietak i tak odpada bo nie mam stacji dysqw ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Marzec 15, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2004 Sprawdziłem instalację z obrazów .iso na dysku twardym przy wykorzystaniu boot.iso nagranego na CD - instalacja trwała 10 minut - polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi