D3s0l4t0r Napisano Grudzień 19, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2004 Czy mogłby ktoś od początku do końca opisać jak zainstalować neo+ w fedorze 3? Dopiero zaczynam wiec prosilbym o opisanie ze wszystkimi szczegolami... mam eagl-usb-2.0.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki83 Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 najprostrzy sposob , vi README :-), ale troche ci ulatwie zebys nie musial czytac wykonaj te polecenia ./configure make make install eagleconfig startadsl wiecej to chyba sie juz nieda napisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3s0l4t0r Napisano Grudzień 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 no ok. niby zrobiłem tak jak powiedziałeś, ale coś nie dziala... nie wiem dokladnie co, ale robilem wg wskazówek i wkleje co napisało [root@localhost eagle-usb-2.0.0]# startadsl Modem nie dziala! Sprawdz rezultaty eaglestat aby sprawdzic jego stan! [root@localhost eagle-usb-2.0.0]# eaglestat eagle-usb status display ------------------------------------------------------------- Driver version 2 Chipset: Eagle1 Vendor ID : 0x1110 Product ID : 0x900f Rev: 0x410b USB Bus : 003 USB Device : 004 Dbg mask: 0x0 Ethernet Interface : none MAC: 00:60:4c:17:42:5b Tx Rate 0 Rx Rate 0 FEC 0 Margin 0 Atten 0 dB VID-CPE 0 VID-CO 0 HEC 0 VPI 0 VCI 0 Delin GOOD Cells Tx 0 Cells Rx 0 Pkts Tx 0 Pkts Rx 0 OAM 0 Bad VPI 0 Bad CRC 0 Oversiz. 0 Modem waiting for driver response. Please send DSP (eaglectrl -d) [root@localhost eagle-usb-2.0.0]# eaglectrl -d **ERROR** while reading /proc/bus/usb/005/001 (errno=19) An error occured while trying to get devices list. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Po pierwsze nie wiadomo, jaki masz modem. Jeśli Sagem to w porady/instalacje masz opisaną dokładnie instalację w FC 2: http://www.fedora.pl/site/index.php?option...id=46&Itemid=34 Dokładnie to samo trzeba zrobić w FC3 i będzie działać wszystko poza automatycznym uruchamianiem. Żeby uruchmiało się przy starcie, opis masz tu: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...97&hl=eaglectrl Dotyczy to eagle-usb-1.9.8 i ten sterownik polecam. Nowszy eagle-usb-2.0.0 mnie osobiście sprawiał kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3s0l4t0r Napisano Grudzień 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Spróbowałem z 1.9.8 to po eagleconfig na końcu jest tak: Ladowanie modulu... [ OK ] Ladowanie DSP & opcji modemu... [ Error ] i tu juz jest koniec.. :/ P.S. posiadam modem Sagem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Zrobiłeś wszystko dokładnie tak, jak jest opisane w HOW-TO? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Ja instalowałem w ten sposób Neo + już dwukrotnie i nic takiego mi się się nie pojawiło. Eagleconfig działa prawie OK: tylko (co już pisałem) nie przyjmuje polecenia automatycznego startu przy uruchomieniu systemu. I trzeba to obejść. Czy przed zainstalowaniem eagle-usb-1.9.8 usunąłeś eagle-usb.2.0.0 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Aby usunąć stare sterowniki napisz clean make clean... Jak dajesz eagleconfig upewnij się, że masz podłączony modem A co pokazuje gdy dajesz autogen.sh? Jesli pokazuje jakieś błędy PATH bla bla...to mi pomogło tylko przeinstalowanie systemu:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp_ Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 Zrobiłeś wszystko dokładnie tak, jak jest opisane w HOW-TO? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Ja instalowałem w ten sposób Neo + już dwukrotnie i nic takiego mi się się nie pojawiło. Eagleconfig działa prawie OK: tylko (co już pisałem) nie przyjmuje polecenia automatycznego startu przy uruchomieniu systemu. I trzeba to obejść. Czy przed zainstalowaniem eagle-usb-1.9.8 usunąłeś eagle-usb.2.0.0 ??? Zalezy jaka ma wersje modemu. Ja w FC3 meczylem sie na eagle-usb-1.9.8 niemilosiernie, i nic nie szlo. Wszystko robilem zgodnie z instrukcja. Sciagnalem wersje 2.0.0 i poszlo bez problemu. Z tego co znalazlem na innych forach, wszystko zalezy od modemu. Ja mam sagema 800 e2t i dziala jedynie sterownik 2.0.0. Instalacja jest banalna ./configure make make install eagleconfig ustawiasz PL01, dane swoje i ok/ok pozniej wystarczy startadsl pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3s0l4t0r Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Zrobiłem dokładnie tak jak bylo w opisie, ale nic to nie dało. Więc sciągnąlem FC2 zainstalowalem... i to samo... też nie działa a błedy są takie same... dp_, ja próbowałem juz z 1.9.8, 2.0.0 i jeszcze jakimiś wczesniejszymi. A mode ktory posiadam to Sagem F@st 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Grudzień 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 A moglbys napisac czy po wydaniu komendy ./autogen.sh pokazuje jakies warnings lub errors...czy w ogole cos pokazuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3s0l4t0r Napisano Grudzień 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2004 Nic w ogóle nie pisze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi