Sahin Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 WItam W Windowsie używam do oglądania filmów RealSpeak i do tego odtwarzacz AllPlayer lub VPlayer oraz Unispikier. Odpowiadała mi jakość głosu, chociaż niektórzy narzekali, że 8 kHz to mało. Czy istnieje jakiś syntezator mowy dla Linuksa, a najlepiej RPM dla FC3 i z jakim odtwarzaczem działa :?: (mam nadzieję tylko że jak jest to nie z MPlayerem, bo gorszego odtwarzacza na Linuksa nie widziałem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radarek Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 (mam nadzieję tylko że jak jest to nie z MPlayerem, bo gorszego odtwarzacza na Linuksa nie widziałem ) MPlayer jest najlepszym playerem jaki moglby byc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 20, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Taaa, jasne. Ma same zalety Pierwsza wychodzi jak chcesz przywołać panel klikając na obrazie. Panel się pojawia, owszem, ale jak chcesz go już wyłączyć i klikasz drugi raz na obraz to razem z nim ginie obraz i nastaje ciemność I tak w kółko albo ciemność albo obraz i panel na raz. A jak już ci się uda włączyć wkońcu że będzie tylko obraz a panelu nie to najprawdopodobnie wyskoczy błąd albo nawet z 10 i program pada. Drugi to to, że do każdego filmu musisz zmieniać kodowanie napisów bo zawsze jakieś znaczki się pokazują. Te "zalety" występowały odkąd zacząłem się interesować Linuksem, czyli od około 2 lat z przerwami. Na każdej dystrybucji jaką miałem począwszy od Red Hat 9 przez Auroxa i Mandrake 10, aż do teraz czyli FC3 nie został poprawiony żaden z tych błędów. Nie mówiąc już, że trzeba się mocno nagimnastykować, żeby zaczął (_wogóle_ → w ogóle) ORT coś odtwarzać. Dlatego szybko przesiadłem się na Kaffeine, to jest dobry odtwarzacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Podzielam opinię Sahin'a. Na początku Mplayer bardzo mnie wkurzał. Chcąc nie chcąc, każdy użytkownik, który jako tako zna się na tym programie stwierdzi, że to dosłownie kombajn multimedialny, zdolny do prawie wszystkiego. Nie każdemu na tym zależy, ba! wielu dąży do odwrotnego efektu - minimalizacji. Sam bardzo chętnie stosuję się do minimalizmu, choć w kwestii odtwarzaczy filmów dla mnie konkurencja dla Mplayer'a poprostu nie istnieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 wine + allplayer u mnie to wyszla piekna para pod fedora 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 wine + allplayer u mnie to wyszla piekna para pod fedora 3 A syntezator :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 na linux software sprawdz , lub innej z softami na (_linuxa_ → Linuksa) ORT (linku nie pamietam sprawdz na googlech - wpisz linux soft) jak nie ma to masz instalke realspeaker sprobuj go odpalic wine albo cross office Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_bigos Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 nie kumam was z tym narzekaniem na mplayera, u mnie to robi się tak: apt-get install mplayer i mam wszystko łącznie ze skórką, odtwarza wszystko (jedynie te całkiem nowe formaty filmów są w małym okienku) a pod windowsem zawsze jakiegoś kodeka brakowało pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 Ja robię podobnie yum install mplayer* i mam wszystko do tego kodeki win32 i niby odtwarza. Ale chodzi mi o złe działanie samego odtwarzacza takie jak wymieniłem wcześniej, jego mała stabilność. Jeśłi chodzi o kodeki pod windowsem to trzeba tylko zainstalować ffdshow i k-lite codec pack lub urzywać allplayera który sam może ściągnąć odpowiednie kodeki i (_napewno_ → na pewno) ORT nie będzie problemu z żadnym filmem. Patrzyłem na http://www.linuxsoft.cz/pl/ ale nic nie znalazłem, może przeoczyłem poszukam jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 Cross office lub wine probuj a powino ci otwarzac ja odtwarzalem filmy w (_linuxie_ → Linuksie) ORT Allplayer i dzialalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 Wine raczej chyba nie da rady ale spróbuję, a Crossoffice nie chcę piracić chyba że istnieje wersja darmowa :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 21, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2004 czemu nie da rady, co ty (_wogle_ → w ogóle) ORT masz do wine to przeciez dobry soft U mnie allplayer pieknie dzialal z tego co pamietam wlasnie w wine ps szkoda ze linux jest daleko w tyle za windowsem w strosunku do filmow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 22, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Nie mam nic do WIne, bardzo dobry program, ale pamiętam kiedyś próbowałem odpalać nim windowsowe odtwarzacze filmów i zawsze mi wyskakiwało dużo błędów aż mi się podwieszał komp i chyba wtedy próbowałem też AllPlayera ale nie jestem pewny. A Wine lubie bardzo bo fajnie się nim gra w gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Wine nie jest do gier, cedega jest do gier U mnie dzialalo bezbledow naucz sie poslugiwac wine Ok, sprawdzilem - komunikaty sie czyta !!!! Brakuje directsa - rpm kompilouje i bede zaraz cedege instalowal i powinno byc ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ush Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Po pierwsze Mlpayer to klawy odtwarzacz - nie wiem czego narzekacie napisy ?? - nic prostrzego sciagasz z netu - subfont.ttf (arial z Winzgrozy) i wrzucasz jako alternative a co do Real Speaka - odpal go w wine lub cededze - nie bedzie problemu - ja go pod wine odpalam na FC2 i chodzi jak marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi