tomcio15 Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Mam Fedore 3 i apt, fejnie... Tylko ie ma nigdzie paczek z aktualną wersją GNOME bo wbudowana wersja w Fedorze 3 (GNOME 2.8.0) m błędy Moze mi ktoś podac adres repozytoria z nowszym GNOME, moze być wesja 2.8.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Zdaje sie ze na www.fedora.redhat.com nie znajdziemy gnome Ja ściągąłem GNOME z www.gnome.org tylko nie wiedzialem jak to zainstalowac więc ściągnąłem KDE z www.kde.org i tez nie wiem jak to zainstalowac ale przynajmniej na stronce kde jest chyba opis instalacji. nie zainstalowalem graficznej nakladki razem z systemem bo myslalem ze mi na serwer nie potrzebne a teraz bym chcial Moge prosic o malą pomoc jak sie zabrać do instalacji KDE (tak żeby uniknąć reinstalacji ) ? a i jeszcze jedno: na ftp z ktorego sciągnąłem kde bylo wyraznie zaznaczone ze to kde jest dla fc3 (ftp://ftp.man.szczecin.pl/pub/kde/stable/3.3.2/RedHat/Fedora3/i386/). Czy to oznacza że na FC2 moge spodziwac się problemów ? Pozdrawiam ps. mam nadzieje ze to nie przestęstwo zadawac pytanie w poscie innych userów (sorki tomcio15) ale skoro temat gnome zaczety.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2004 Czy to oznacza że na FC2 moge spodziwac się problemów ? Tak, i to poważnych. Krytyczne paczki zawsze powinny pasować do dystrybucji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Grudzień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 To jak wiek ktos gdzie można znaleźć paczki z GNOME 2.8.x ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Grudzień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 http://www.gnome.org/ - cieżko sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Grudzień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2004 no dobra zobaczmy... ...same źródła Masz racje GNOME 2.8.2 jest, ale w postaci źródeł, a ja nie jestem tak mcny z Linuksa, zeby samemu kompilować GNOME'a. Szukam paczek RPM z nowym GNOME, jeżeli Ty Peter15 znalazłeś rmp'y na stronie gnome.org to podaj linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi