Skocz do zawartości

Jak Zmienić Wersje Gcc ?

Rafal++

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem debiana i chciałem uruchomic na nim neostrade, skompilowałem kernela według opisu z tej strony http://dug.net.pl/texty/neo.php Wchodze do rozpakowanych sterowników eagle-usb-1.9.6 (na 2.0.0 jest identycznie) wpisuje ./configure i pojawia mi się błąd "current gcc should be the same version as the one used to compile kernel" . Próbowałem zmenić gcc taką metodą

export GCC=gcc-wersja i export CC=gcc-wersja (znalezione po przegooglowaniu) ale to nie działa. Gdy zrobie gcc -v pokazuje mi ze jest 2.95 w systemie mam jeszcze gcc-3.0. Gdy odinstaluje gcc-2.95 (apt-get remove gcc-2.95) to po ./configure pojawia mi sie komunikat ze nie moze znaleźć źródeł kernala!! a przeciez zródła są w /usr/src/linux i /usr/src/linux-2XXX. Jesli tego nie zrobie to nie będę miał neta. Czy ktoś wie jak to uruchomić ? Wiem, że to jest forum fedory ale mysle ze wiedza potrzebna do rozwiazania tego problemu moze sie kiedys jeszcze przydac w innej sytuacji. Googluje w tej sprawie juz od dłuzszego czasu i nic nie znalazłem. Dlatego Prosze Was o pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...