Skocz do zawartości

Aplikacje Ocr

pretorianin

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki program do OCR moglibyście ze swojego doświadczenia polecić, który w miarę sprawnie chwyta polskie teksty.

Dotychczas miałem doświadczenie z Finereaderem pod windą i byłem bardzo zadowolony. Swego czasu slyszałem że jest wydana wersja pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Może ktoś miał z tym programem doczynienia lub podobnymi.

Ja cię bardzo przepraszam, ale jak masz rangę eksperta to nie dawaj mi linków do wyszukiwania na google/linux, bo to akurat znam i chyba nawet nie tylko ja.

Nabijanie rangi eksperta poprzez przekierowania to niczym innym zaśmiecanie forum.

Moje pytanie brzmiało: "Jaki program do OCR moglibyście ze swojego doświadczenia polecić, który w miarę sprawnie chwyta polskie teksty".

Jeżeli jestem na forum, moim zdaniem jednym z lepszych to nie po to by ktoś mnie uczył o wyszukiwarce a po to bym si ę czegoś ciekawego nauczył i pomógł z czasem innym. Przepraszam innych za wzburzenie przy świetach.

Masz cos z pretorianina walecznosc widze, stary ja uzywam kooka z pluginem ktorego znajdziesz na google, standartowy program kooka ale jak cos znajdziesz bo mi sie nie chce to mozesz podeslac linka na gg:1932543 albo na [email protected].

pozdrawiam

pretorianin: nie chcialem Cie ani obrazac, ani ponizac. Staram sie tez nie nabijac postow. Nie rozumiem tylko, dlaczego niektorzy uzytkownicy, zamiast delikatnie cos powiedziec od razu oburzaja sie i jeszcze, naprawde nie chcialem uzyc tego slowa ale pyskuja. Przepraszam jesli Cie urazilem.

• 2 weeks later...

Mam nadzieję, że nie obraziłem nikogo bardzo, przepraszam więc za mój ostry ton. Więcej się to nie powtórzy.

Kontynuując temat dzialania aplikacji ocr pod linuxem chciałem uruchomić FineReadera z wersji pod windę pod emulatorami, ale bez rezultatu. Przedmówca wspomniał o pluginach do kooka, nie mogłem niestety znależć takowych. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na sprawne działanie i rozpoznawanie tekstu polskiego przez programy dostępne pod linuxem proszę o opinię w tej sprawie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...