pretorianin Napisano Grudzień 22, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2004 Jaki program do OCR moglibyście ze swojego doświadczenia polecić, który w miarę sprawnie chwyta polskie teksty. Dotychczas miałem doświadczenie z Finereaderem pod windą i byłem bardzo zadowolony. Swego czasu slyszałem że jest wydana wersja pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Może ktoś miał z tym programem doczynienia lub podobnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2004 http://www.google.com/linux?hl=en&lr=&q=oc...G=Google+Search Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Grudzień 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Ja cię bardzo przepraszam, ale jak masz rangę eksperta to nie dawaj mi linków do wyszukiwania na google/linux, bo to akurat znam i chyba nawet nie tylko ja. Nabijanie rangi eksperta poprzez przekierowania to niczym innym zaśmiecanie forum. Moje pytanie brzmiało: "Jaki program do OCR moglibyście ze swojego doświadczenia polecić, który w miarę sprawnie chwyta polskie teksty". Jeżeli jestem na forum, moim zdaniem jednym z lepszych to nie po to by ktoś mnie uczył o wyszukiwarce a po to bym si ę czegoś ciekawego nauczył i pomógł z czasem innym. Przepraszam innych za wzburzenie przy świetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatal@Error Napisano Grudzień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2004 Masz cos z pretorianina walecznosc widze, stary ja uzywam kooka z pluginem ktorego znajdziesz na google, standartowy program kooka ale jak cos znajdziesz bo mi sie nie chce to mozesz podeslac linka na gg:1932543 albo na [email protected]. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2004 pretorianin: nie chcialem Cie ani obrazac, ani ponizac. Staram sie tez nie nabijac postow. Nie rozumiem tylko, dlaczego niektorzy uzytkownicy, zamiast delikatnie cos powiedziec od razu oburzaja sie i jeszcze, naprawde nie chcialem uzyc tego slowa ale pyskuja. Przepraszam jesli Cie urazilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorianin Napisano Styczeń 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Mam nadzieję, że nie obraziłem nikogo bardzo, przepraszam więc za mój ostry ton. Więcej się to nie powtórzy. Kontynuując temat dzialania aplikacji ocr pod linuxem chciałem uruchomić FineReadera z wersji pod windę pod emulatorami, ale bez rezultatu. Przedmówca wspomniał o pluginach do kooka, nie mogłem niestety znależć takowych. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na sprawne działanie i rozpoznawanie tekstu polskiego przez programy dostępne pod linuxem proszę o opinię w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi