siwymasta Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Witam. Podobny problem mialem korzystajac z kilku poprzednich wersji RedHat a teraz mam to samo pod FC3. Odpalam kompa i po kilkunastu minutach nawet jak NIC nie robie nagle zuzycie procesora wzrasta do 100% i tak sie utrzymuje przez kilka minut po czym spada do normalnego poziomu. Bycmoze jest to problem z jakim domyslnie odpalonym demonem tylko nie wiem z ktorym. Smieszne jest to ze jak to sie dzieije to wyswietlajac liste procesow i procent wykorzystania przez nich CPU zaden praktycznie go nie zajmuje...bede wdzieczny za kazda wskazowke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 A skąd wiesz że użycie procka jest 100% skoro ps axu nie pokazuje żadnego procesu który chodzi na 100%? Być może system spowalnia bo cron uruchamia coś tam co korzysta mocno z dysku (nie wiem co to jest ale uruchamia się to u mnie co pewien czas). Może wklej zrzut ps axu w momencie jak "to" się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Aplikacje->Narzędzia systemowe->Monitor systemu Tam wskazuje użycie procka w % Być może system spowalnia bo cron uruchamia coś tam co korzysta mocno z dysku (nie wiem co to jest ale uruchamia się to u mnie co pewien czas) Pewnie updatedb [edit] A ja się podłącze pod to pytanie, bo też mam czasem te 100%. Ale szczególnie interesuje mnie co innego. Na liście uruchomionych aplikacji widnieje m. in. nautilus, który ma ponad 47 mega. To moge jeszcze zrozumieć, ale dlaczego 2-gie na liście jest takie głupie kadu i ma równe 40 mega :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwymasta Napisano Grudzień 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Aplikacje->Narzędzia systemowe->Monitor systemu ....z tego wlasnie korzystam i stad wiem jakie jest zuzycie w %. Ponadto system pracuje BARDZO intensywnie... ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 Moze po prostu nie wlaczyles zeby pokazywalo w %? W Monitorze systemu wejdz w Edycja -> Preferencje i w Pola procesu zaznacz % CPU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Grudzień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2004 siwymasta: Może dlatego nie widzisz w Monitorze systemu który proces zajmuje 100% bo jest to jakiś podproces innego procesu i żeby go zobaczyć trzeba rozwinąć drzewo procesów i poszukać. (a w ogóle najlepiej w konsoli napisz ps axu) Nie pamiętam jak tam dokladnie było bo nie mam Xów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi