Berkof Napisano Grudzień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 A po co mi źródła kernela? Twój sposób jest taki sam jak wczesniej znalazłem. Sory za głupie pytania, ale ja naprawde nie za dużo czaje, a nie chcę się uczyć na pamięć, tylko rozumieć to, co robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 A po co mi źródła kernela? Twój sposób jest taki sam jak wczesniej znalazłem. Sory za głupie pytania, ale ja naprawde nie za dużo czaje, a nie chcę się uczyć na pamięć, tylko rozumieć to, co robię Szczerze mowiac to nie wiem po co,ale mi bez nich posypal mi sie caly system. Instalator NVIDI sie o nie rzucal - zainstalowalem bez nich stery i mi sie system sypnol, reinstalka. Zainstalowalem ze zrodlami i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Berkof, zrodla kernela sa Ci wcale niepotrzebne. A to co Zuk87 napisal jest jakies zawile... Po co tak kombinowac. Zeby zabic X'y, wystarczy telinit 3 i po sprawie. Pozniej, po zalogowaniu sie na (_root'a_ → roota) ORT instalujesz sterowniki. Nastepnie wykonujesz punkty 10, 11 i 12 z linka, ktory Ci wyzej podalem (FC3 troche sie zmienila i sterowniki nie sa do tego przystosowane). Edytujesz plik /etc/X11/xorg.conf. Robisz wszystko tak jak zrobiles, czyli zamieniasz "nv" na "nvidia" i haszujesz (stawiasz # na poczatku) linijke Load "dri" w sekcji "Module". Upewniasz sie tez, czy jest wpis Load "glx". Rebootujesz i wszystko powinno dzialac. P.S. Nie musisz reinstalowac systemu- wystarczy ze w grubie wcisniesz "e" i wpiszesz na koncu (po spacji) 3, lub usuniesz wpis rhgb quiet. Dzieki temu system powinien Ci bez problemu wstac; zrobisz co potrzeba i bedzie wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Grudzień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Ok sprawdze jutro rano z tym grubem. Nie chce mi się reinstalować. Mam nadzieje że wstanie. Jutro się odezwe. Dziękuje za cierpliwość ale ja naprawde dopiero to wszystko obczajam A (_wogóle_ → w ogóle) ORT po co są źródła kernela? Dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi