karaluh Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Jak zmienic tepete w fluxboxie ?? Moze to dla niektorych banal ja jednak nie moge znalezc. Dobra poradzilem sobie znalazlem polecienie fbsetbg mam jednak inny problem, podczas gdy zmieniam tapete wyskakuje blad: fbsetbg: Something went wrong while setting the wallpaper Run 'display -geometry 1024x768+0+0 -window root /home/user/katalog_z_tapeta' from an xterm to find out what. No tak robie jak jest napisane (Pan kaze sluga musi :lammer: ) No to wtedy dostaje taki komunikat: *** glibc detected *** double free or corruption (!prev): 0x09f1eab8 *** Przerwane I tu kopara mi opada a glowa mi peka bo jest 1:30 nad ranem zamiast wysypiac sie na sylwestra zeby dluzej siedziec to mi sie fluxboxem zachcialo bawic. Please HELP !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 dajesz fbsetbd -i nazwa i patrzysz czy nie ma jakichś błędów jak nie ma to bez problemu powinno ją załadować a jak coś wyskakuje to polecam zainstalowanie czegoś co się nazywa feh przynajmniej u mnie pomogło. i potem znowu sprawdzasz u mnie daje coś takiego: fbsetbg -i cos.png feh is a nice wallpapersetter. You won't have any problems. życze powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j00zef Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Sprobowac mozna tez przez fbsetbg - f . nie gwarantuje sukcesu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Do FluxBox nie ma takiej możliwości ustawienia tła można użyć do tego programu np: xli lub display są jeszcze inne programy do tego. Możemy też zmienić w pliku konfiguracyjnym ./fluxbox/init ścieżke do pliku graficznego... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 24, 2005 Możemy też zmienić w pliku konfiguracyjnym ./fluxbox/init ścieżke do pliku graficznego... Ja tak zrobiłem i co prawda tapeta jest, ale ostrzerzenie dalej sie pojawia.. wired :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idek Napisano Luty 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2005 Możemy też zmienić w pliku konfiguracyjnym ./fluxbox/init ścieżke do pliku graficznego... Ja tak zrobiłem i co prawda tapeta jest, ale ostrzerzenie dalej sie pojawia.. wired :/ Bo nie doinstalowałeś tak ja radził Jackass, `feh-a'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi