butek Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 1) Mam firefox 0.10.1 zainstalowałem j2re-1_4_2_06-linux-i586.rpm (java) i jak wszedłem na www.gadu-gadu.pl ( link komunikator przez www) to dostałem że java nie jest włączona Jave zainstalowałem normalnie rpm -i j2re-1_4_2_06-linux-i586.rpm Dalej 2) Wtyczkę Windows Macromedia Player(wersja dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT) instalowałem automatycznie i dostałem że nie da się , więc ściągnąlem i zacząłem instalować z ręki . Instalacja nie powiodła sie dla Firefox-a , dla Mozilli Tak Co robić? chwilę później Temat drugi rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 ad1) lepiej by było zainstalować z -ihv, ale i tak powinno działać. Zobacz czy Firefox widzi ta wtyczke, wpisz about:plugins w pasku adresu FF Sprawdz też czy masz "zaptaszkowaną" jave w Edycja>>Preferencje>>WWW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Grudzień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 W FF mam zaznaczoną jave about:plugins wykazuje tylko flashplayera Co z javą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 W Porady>>Instalacja na fedora.pl jest poradnik: "Jak zainstalować jave" Ale ja mam inny sposób: http://www.sun.com/download/ ściągasz z tamtąd jave (proponuje bin,nie rpm) jeśli trzeba to nadajesz plikowi prawa wykonywania chmod a+x jre*.bin jako root tworzysz katalog java w /usr kopiujesz plik do /usr/java przechodzisz do tego katalogu uruchamiasz skrypt poleceniem ./jre*.bin akceptujesz licencje tworzysz dowiązanie symboliczne między FF a javą cd /usr/lib/firefox/plugins [przykładowo,możesz miec inna sciezke do firefoxa] ln -s /usr/java/jre_sciezka/plugin/i386/ns610-gcc32/libjavaplugin_oji.so [takze moze sie troche roznic] na koncu sprawdzasz about:plugins czy FF to widzi,zaznaczasz jave i ... powinno być OK wszystko rób przy wyłączonej przeglądarce!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Grudzień 31, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Nie będe komentował swojego nieduacznictwa Dosiego Roku 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Do siego roku! Ale udało się?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butek Napisano Styczeń 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 Dzięki chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi