Skocz do zawartości

Fc3 Problemow Z Dzwiekiem Ciag Dalszy

maniakk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujacy problem z Fedora Core 3: gdy odtwarzam mp3 wszystko jest ok dopoki nie uruchomie wiekszego programu (np. firefox) lub nie zrobie czegos co zajmuje duzo mocy obliczeniowej procesora (np. odswiezenie strony) - wtedy dzwiek przez chwile sie zacina i trzeszczy (potem znowu gra dobrze dopoki nie zrobie czegos "zasobozernego"). Probowalem wielu odtwarzaczy mp3 (xmms, kaffeine, amarok, alsaplayer) i nic :( W xmms sprawdzilem wszystkie mozliwe pluginy wyjscia (alsa, oss, arts, esound) z roznymi ustawieniami buforowania - tez nic :( Sciagnalem nowa alse i kernela skompilowanego pod i686 przez up2date i teraz jest minimalnie lepiej niz bylo ale to dalej nie to - dzwiek ciagle trzeszczy szczegolnie podczas korzystania z przegladarki. Mam durona 650, 384 mb ramu i soundblastera 128 pci. Korzystam z gnome i mam okolo 200mb wolnego ramu w rezerwie wiec powinno niby chodzic plynnie... Z gory dzieki za wszelkie rady, mam juz dosyc powoli - 3 dni zabawy na wszelkie znane mi sposoby i dalej nic... Czy czeka mnie rekompilacja kernela na wlasna reke ?

• 2 weeks later...