nash78 Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 ściągnąłem z http://sun.java.com/ java sdk/jre i bez najmniejszych problemów podpiąłem do mfirefox'a. problem w tym, że nie wyświetla mi w apletach javy polskich znaków (w ich miejscu wyświetlane są znaki zapytania). pomyślałem sobie, że sprawę rozwiąże wrzucenie fontów ttf z wingrozy do /usr/java/j2sdk1.4.2_05/jre/lib/fonts niestety nic to nie dało. potem w moim katalogu użytkownika stworzyłem ~/.fonts/ i tam też wrzuciłem ttf'y. i nic... skończyły mi się pomysły... mam FC3 z ostatnim jądrem z up2date Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Grudzień 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2004 Z MozillaPL: 1.1. Czy mam zainstalowaną Javę? Poprawność instalacji Javy (JRE) można sprawdzić na specjalnej stronie testowej. Po jej otworzeniu powinien wyświetlić się aplet, za pomocą którego można dodatkowo przetestować poprawność wprowadzania polskich znaków diaktrycznych. Jeżeli aplet nie wyświetla się, należy zacząć od sprawdzenia, czy wtyczka Javy została poprawnie zarejestrowana: w pasku adresowym należy wprowadzić about:plugins i nacisnąć Enter. Na liście zainstalowanych wtyczek powinno znaleźć się kilka wpisów zawierających dane Java Runtime Environment. Jeżeli nie ma takich wpisów na liście oznacza to, że wtyczka Javy jest niedostęp strona testowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scipawka Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 poszukaj w sieci javy 1.5.0 i nie będziesz naił problemów z polską czcionką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greeg Napisano Czerwiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2008 java SUN ver 1.6.0_06 nie wyświetla poprawnie polskich znaków w Firefox fedora 9 czy jest jakaś metoda aby to ustawić, gdzieś znalazłem że skopiowanie tego pliku: font.properties.pl do katalogu /lib z javą pomoże leczu mnie to nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi